Het Nederlands elftal
NOS Voetbal

Nederland, België en Duitsland lanceren WK-bid 2027: 'FIFA, je hebt mail'

Nederland, België en Duitsland hebben wereldvoetbalbond FIFA officieel laten weten het WK voetbal voor vrouwen van 2027 te willen organiseren.

De KNVB zei in 2018 al de ambitie te hebben om het WK van 2027 voor vrouwen binnen te halen. Toen het deelnemersveld daarna werd uitgebreid van 24 naar 32 landen, riep de KNVB in 2020 de hulp in van de Belgische en Duitse bond.

Om de lancering van het WK-bid kracht bij te zetten, plaatsten de drie landen een bericht op Twitter met daarin de boodschap: "FIFA, je hebt mail."

Landen kunnen zich tot 21 april bij de FIFA aanmelden voor de organisatie van het WK. Het bid moet op 8 december binnen zijn bij de wereldvoetbalbond. De 211 landen die aangesloten zijn bij de FIFA kiezen volgend jaar mei op een congres waar het WK wordt gehouden.

Unieke sfeer, maar ook duurzaam

"Wij willen met ons gezamenlijke bid gebruikmaken van het momentum en het vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven", zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB.

"Onze ambitie is om de beste sportieve omstandigheden voor de speelsters en een unieke sfeer voor onze Oranjefans te creëren. Daarbij richten we ons op het steeds grotere belang om grote evenementen zo duurzaam en verantwoord mogelijk te organiseren."

Volgens De Jong hebben Zuid-Afrika en Brazilië ook interesse om het toernooi te organiseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl