NOS Wielrennen

Amerikaanse klimmer Quinn boekt in Coppi e Bartali eerste zege in carrière

Het Amerikaanse talent Sean Quinn heeft in de Settimana Coppi e Bartali zijn eerste profzege geboekt. De 22-jarige klimmer van EF Education was in de tweede etappe de sterkste in een kopgroep van zeven.

De tweede plaats was net als gisteren voor Mauro Schmid. De Zwitser van Soudal-QuickStep nam daardoor de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Rémi Cavagna, die de openingsetappe had gewonnen.

Settimana Coppi e Bartali draagt de naam van twee van de grootste wielerlegendes van Italië (Fausto Coppi en Gino Bartali), maar geldt ondanks een fraaie erelijst met namen als Laurent Fignon, Michele Bartoli, Paolo Bettini, Cadel Evans en Jonas Vingegaard toch vooral als het domein voor beloftevolle renners.

Vorig jaar deed Mathieu van der Poel nog mee aan koers in Toscane. Maar dit jaar laten de meeste grote namen de wielerweek links liggen. Jumbo-Visma rijdt bijvoorbeeld met een mix van beloften en profs, met Gijs Leemreize en Milan Vader als bekendste namen.

Routinier Brambilla redt het niet

De 21-jarige Brit Thomas Gloag zat namens de Nederlandse ploeg in de kopgroep, die na 172 kilometer en vijf lokale omlopen met een stevige klim om de zege streed. Gloag eindigde uiteindelijk als zesde.

De Italiaanse routinier Gianluca Brambilla leek alle jonkies te gaan kloppen. De 35-jarige renner, na jaren bij Quick-Step en Trek-Segafredo sinds dit jaar koersend voor de kleine Italiaanse ploeg Q36.5, reed aan de voet van de slotklim weg uit de kopgroep. Maar in de slotkilometer zag hij Quinn en Schmid voorbijkomen en eindigde hij als vijfde.

Er staan nog drie etappes op het programma in de Coppi e Bartali, die zaterdag eindigt met een tijdrit in Carpi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl