Donyell Malen viert zijn goal

Haller en Malen delen in doelpuntenfeest dat Dortmund minimaal dag koploper maakt

Borussia Dortmund heeft de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. In een galavoorstelling tegen 1. FC Köln werd het liefst 6-1.

Sébastien Haller maakte er twee en ook Donyell Malen scoorde weer eens en gaf een fraaie assist. Daarmee gaf de aanvaller een signaal af aan bondscoach Ronald Koeman, die hem niet selecteerde voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden.

Met vlotte combinaties speelde Dortmund de bezoekers volledig overhoop, wat al leidde tot een praktisch onoverbrugbare kloof bij rust (4-1).

Malen opent het bal

Raphaël Guerreiro opende na goed voorbereidend werk van Malen het bal. Haller maakte er na een fraaie combinatie tussen Marco Reus en Guerreiro 2-0 van en Reus tekende voor de 3-0 met een schot in de bovenhoek. Pas nadat Malen de score had uitgebouwd, deed Köln wat terug via Selke.

Na rust kon Haller na een vrije trap op de lat van dichtbij intikken en trof Reus doel na een combinatie met Malen en Haller.

De stand in de Bundesliga na de wedstrijden van zaterdag

De titelstrijd gaat eigenlijk vooral nog tussen Bayern en Dortmund, die in de volgende speelronde tegenover elkaar staan. Zondag speelt Bayern nog een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, waarin het de leiding kan heroveren door minimaal een punt te pakken.

Union Berlin verloor negen punten in de laatste vier duels en ook RB Leipzig is flink aan het knoeien. Door een 1-0 nederlaag tegen het VfL Bochum van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch is de achterstand op Dortmund opgelopen tot acht punten.