Lance Reddick
NOS Nieuws

Acteur Lance Reddick (The Wire, John Wick) overleden

De Amerikaanse acteur Lance Reddick is op 60-jarige leeftijd overleden. Zijn management meldt dat hij vanochtend een natuurlijke dood is gestorven.

Reddick vertolkte veelal rollen van sinistere, ijzige en intense gezagsdragers. Hij was vooral bekend van de HBO-serie The Wire en de actiefilmreeks John Wick. Hij speelde ook in andere hitseries als Fringe en OZ.

Ook vertolkte hij de rol van het karakter Sylens in de Nederlandse PlayStation-games Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West. Deze spellen worden gezien als de grootste Nederlandse mediaproducties ooit.

In The Wire speelde hij het hoofd van de narcoticadivisie van Baltimore, Cedric Daniels. Wendell Pierce, een van zijn tegenspelers in de serie spreekt vol lof over hem op Twitter. "Een man met enorme kracht en elegantie. Als muzikant net zo getalenteerd als acteur, de belichaming van klasse", schrijft hij. Zijn overlijden noemt hij "een onvoorstelbaar leed voor zijn familie en dierbaren."

Televisieproducent David Simon, die The Wire bedacht, noemt Reddick een "volmaakt professional, toegewijde medewerker, lieve en zachtaardige man."

Zijn andere grote rol was die van Charon, de conciërge van het Continental Hotel in de actiefilmreeks John Wick. Dat hotel was een uitvalsbasis voor huurmoordenaars waar John Wick (gespeeld door Keanu Reeves) deel van uitmaakte. Het vierde deel van de reeks is vanaf volgende week in bioscopen te zien.

Hoofdrolspeler Keanu Reeves en regisseur Chad Stahelski zeggen dat de laatste film aan Reddick wordt opgedragen. Ze zeggen "diepbedroefd" te zijn over het verlies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl