NOS NieuwsAangepast

Protesten rondom slotdebat NOS in Den Bosch

Rond het verkiezingsdebat van regionale politici en landelijke partijleiders in het provinciehuis in Den Bosch zijn meerdere protesten geweest. Onder anderen boeren lieten vanavond van zich horen bij het provinciehuis.

Er waren volgens de gemeente Den Bosch honderden demonstranten en 200 tractoren van actievoerders van Farmers Defence Force (FDF) bij het provinciehuis. "Dit is onze laatste kans om de kiezers te overtuigen niet op de gevestigde orde te stemmen", zei FDF-voorman Mark van den Oever.

Na afloop van het debat konden politici en publiek het provinciehuis niet uit omdat het pand en een kruispunt voor het gebouw geblokkeerd waren. Ruim drie kwartier na het debat kon iedereen het pand verlaten.

Ook FvD en antiracisten

Behalve boeren protesteerden ook aanhangers van Forum voor Democratie en BVNL. Ook antiracismedemonstranten verzamelden zich bij het provinciehuis.

Honderden trekkers en demonstranten bij provinciehuis in Den Bosch

De gemeente Den Bosch zegt vooraf op de hoogte te zijn gesteld van de komst van al deze groepen betogers. De demonstranten krijgen de ruimte, maar moeten zich wel houden aan afspraken over bijvoorbeeld het parkeren van trekkers, zo schreef de gemeente vooraf.

"Tegelijkertijd verwachten we van de demonstranten verantwoordelijk gedrag", aldus de gemeente. "Het slotdebat moet wel ongestoord door kunnen gaan, want het maakt deel uit van ons democratisch proces."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl