NOS Voetbal

Bergwijn maakt eerste eredivisiegoal sinds november: 'Het ging aan me vreten...'

Het was alweer een tijdje geleden dat Steven Bergwijn na afloop van een eredivisiewedstrijd vrolijk voor de camera stond. Maar na de 4-2 zege op sc Heerenveen toonde de Ajax-aanvaller weer eens een brede glimlach. En dat kwam vooral door zijn 3-0: dat was zijn eerste eredivisiegoal sinds 12 november vorig jaar, bij de 3-3 tegen FC Emmen.

Bergwijn maakt eerste eredivisiegoal sinds november: 'Het gaat aan je vreten'

"Het was veel te lang geleden", aldus een opgetogen Bergwijn. "Elke goal is voor mij bijzonder, maar deze was toch wel erg mooi. Want natuurlijk gaat het aan je vreten..."

De doelpuntendroogte in de eredivisie - begin deze maand scoorde hij nog wel een keer in de KNVB-beker - zorgde voor frustratie bij Bergwijn, die het seizoen ijzersterk was begonnen. "En dat leidde tot irritaties en niet mezelf zijn", zegt Bergwijn.

Spiegel van moeder Bergwijn

Na zijn betrokkenheid bij een opstootje na het verloren Europa League-duel met Union Berlin kreeg hij zelfs een reprimande van zijn moeder, die hem een spiegel voorhield.

"Ja toch wel. Het heeft allemaal geen zin, die randzaken. Natuurlijk kan je weleens een opstootje hebben, maar ik was op een gegeven moment bij elk klein dingetje betrokken. Ik moet me gewoon focussen op voetballen en plezier hebben."

Plezier lijkt Bergwijn, na zijn goal, nu weer te hebben. Tegen Heerenveen had hij zelfs nog een keer kunnen scoren, maar zijn inzet ging tegen de paal. "Ik kon wel huilen toen die bal op de paal ging. Maar dat is ook voetbal."

Heitinga blij met Bergwijn en zevende competitiezege

Ook trainer John Heitinga was in zijn nopjes met de langverwachte goal van zijn aanvaller. "Iedereen heeft Stevie de afgelopen weken gezien. Als Stevie in vorm is, gaan wij naar een hoger niveau."

Heitinga boekt zevende eredivisiezege op rij: 'We weigeren te verliezen'

Heitinga boekte met Ajax zijn zevende zege in zijn zevende eredivisiewedstrijd. "We weigeren gewoon om te verliezen. We komen van ver en zijn een bepaalde weg ingeslagen. Die willen we doortrekken."

Volgens Heitinga was het eerste halfuur tegen Heerenveen het beste halfuur dat Ajax onder zijn leiding heeft gespeeld. "Het baltempo was heel hoog, veel positiewisselingen, agressief druk zetten.. Als ik de goals zie, met name die van Stevie, dan denk ik: er zit veel in deze ploeg."

Doelman Gerónimo Rulli zag er bij beide treffers van Heerenveen niet goed uit. "Ik moet het nog terugzien...", zei Heitinga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl