NOS Sport

Hockeytopper tussen Den Bosch en Amsterdam onbeslist, mede door gemiste strafbal

Hockeytopper tussen Den Bosch en Amsterdam onbeslist, mede door gemiste strafbal

De hockeysters van Den Bosch waren klaar om drie punten te pakken met hun 'Bossche bluf'. Maar in een wedstrijd vol gemiste kansen aan beide kanten bleef het bij een gelijkspel tegen Amsterdam: 2-2.

Al na veertig seconden bracht Michelle Fillet van Amsterdam haar team op voorsprong met 0-1.

Den Bosch moest aan de bak en kwam op gelijke hoogte na een wat rommelige strafcorner. Sanne Koolen, die vorige week tegen SCHC twee keer uit een strafcorner had gescoord, schoot, maar keepster Anne Veenendaal hield de bal knap uit de goal.

Toch lukte het de Amsterdamse verdediging niet om de bal uit de cirkel te werken. Den Bosch-aanvalster Pien Sanders stond goed klaar bij de paal en maakte de gelijkmaker: 1-1.

Gemiste stafcorners en strafbal

Frédérique Matla, sinds vorige week terug na een blessure, wist uit drie strafcorners niet te scoren. Maar bij poging vier was het dan eindelijk raak via de voet van keepster Veenendaal: 2-1.

Het werd de wedstrijd van de onbenutte kansen, want Amsterdam wist uit de drie strafcorners erna niet te scoren, waardoor de spanning in en om het veld alleen maar opliep.

Michelle Fillet and Maria Verschoor (Amsterdam)

Amsterdam voelde aan het begin van het vierde kwart dat het gas moest geven. Als het dan niet uit de strafcorners kwam, dan hopelijk uit slim samenspel. En zo geschiedde. Aanvalster Fiona Morgenstern legde in de cirkel de bal terug op Freeke Moes, die Amsterdam weer naast Den Bosch bracht: 2-2 .

Maar daarmee was de wedstrijd nog niet ten einde.

Eerst werd een doelpunt van Den Bosch afgekeurd. En vlak voor het eindsignaal kreeg Amsterdam een strafbal toegekend, nadat Koolen met haar lichaam op de doellijn een doelpunt van Maria Verschoor had voorkomen. Fillet nam 'm, keepster Josine Koning ging naar de verkeerde hoek, maar wist de bal er toch net uit te tikken.

Zo bleef het gelijkspel in een loeispannend duel tussen twee toppers. Amsterdam blijft tweede, Den Bosch derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl