FC Utrecht vecht zich na dubbele domper knap terug tegen NEC

Bekijk de samenvatting NEC-FC Utrecht

FC Utrecht heeft een eerste teken van leven gegeven na de dubbele domper van vorige week; de ramp in de beker tegen Spakenburg (4-1) en de daaropvolgende nederlaag tegen Fortuna Sittard (2-1). Op bezoek bij NEC volgde een voorzichtig lichtpuntje, in Nijmegen vocht Utrecht zich knap terug van een 2-0 achterstand: 2-2.

De wedstrijd begon met flinke druk van de Utrechters op de helft van NEC. De beste kans van de wedstrijd voor de ploeg uit Nijmegen kwam na een kwartier, toen Magnus Mattsson na een verlengde ingooi van heel dichtbij schoot en Vasilis Barkas z'n lichaam er nog net voor kon zetten.

Daarna volgde een uitstekende aanval van FC Utrecht. Op aangeven van Sander van de Streek schoot Zakaria Labyad op goal, maar met te weinig kracht en dus kon Jasper Cillessen de bal eenvoudig oppakken.

In de 31ste minuut gaf Oussama Tannane een geweldige steekpass naar Landry Dimata die de bal hard en laag in de rechterhoek knalde: 1-0 voor NEC.

Vuur terug bij FC Utrecht na rust

Vlak na rust verdubbelde NEC de stand. In de 47ste minuut was het weer Dimata die scoorde, nadat Mattsson met een slimme pass de keeper omzeild had: 2-0. FC Utrecht gaf het op kinderlijke wijze weg en had nog een krappe helft om de derde nederlaag op rij te voorkomen.

Landry Dimata schiet NEC op voorsprong tegen FC Utrecht: 1-0

In de 62ste minuut kwam dan eindelijk de aansluitingstreffer voor de ploeg van Michael Silberbauer. Anastasios Douvikas schoot van afstand hard op goal, Cillessen hield tegen, maar verwerkte de bal niet goed, zodat invaller Bas Dost de bal van dichtbij simpel kon binnentikken (2-1), zijn zevende doelpunt dit seizoen. En zo werd het toch weer een wedstrijd met spanning.

De komst van Dost bracht vuur in de ploeg en leidde even later tot de gelijkmaker. Douvikas gaf de bal uitstekend voor aan Othmane Boussaid, die de bal eenvoudig bij de tweede paal binnentikte en zo was FC Utrecht terug in de wedstrijd: 2-2.

In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de zege. Een kwartier voor tijd voorkwam Barkas met z'n linkerhand de 3-2 na een schot van Elayis Tavsan. Veel spannender werd het niet meer. En zo is een punt het resultaat voor de Utrechters, na pijnlijke nederlagen tegen Fortuna Sittard en Spakenburg.

Bekijk hier de reacties van Utrecht-trainer Silberbauer, Utrecht-spits Dost en NEC-middenvelder Tannane:

Is 2-2 bij NEC teleurstellend voor Silberbauer? 'Waarom zou je die vraag in vredesnaam stellen?'