Dramaweek Utrecht compleet na thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard

Samenvatting FC Utrecht- Fortuna Sittard

FC Utrecht heeft de wrange smaak van de bekernederlaag niet weg kunnen spoelen tegen Fortuna Sittard. Opnieuw werd er in de eigen Galgenwaard verloren. Nu niet van amateurs, maar van Fortuna Sittard. De Limburgers wonnen met 2-1.

Anastasios Douvikas leek de gevierde man te worden, maar zijn twaalfde van het seizoen had weinig waarde omdat Kristijan Bistrović en Tijjani Noslin scoorden voor Fortuna.

Protest

De harde kern van Utrecht miste het eerste wapenfeit van Burak Yilmaz. De supporters waren ontevreden over de wedstrijd tegen Spakenburg en maakten dat kenbaar door de eerste vijf minuten weg te blijven en spandoeken op te hangen met teksten als Schaam je kapot! erop.

Doeken van de harde kern

Het had niet het gewenste effect. Utrecht begon tam aan de wedstrijd en Fortuna had een overwicht. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er toch, na 22 minuten. Mark van der Maarel kreeg de bal van Fortunees Ivo Pinto op een meter of zes van het doel, maar schoot hoog over.

Daarna vielen er weinig grote kansen te noteren voor rust, ook niet voor Fortuna. Of het moet de mogelijkheid op slag van rust zijn geweest. Spits Thomas Buitink nam een lange bal goed aan, maar schoot vervolgens tegen Utrecht-doelman Vasilios Barkas aan.

Douvikas juicht na zijn 1-0

Utrecht kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. Na bijna een uur spelen leek de verlossing te zijn gekomen. Douvikas maakte zijn twaalfde van het seizoen, door een rebound binnen te schieten. Hij scoorde nadat Mike van der Hoorn de bal op doel had gekopt en de bal door keeper Ivor Pandur voor zijn voeten terechtkwam.

De Griek is door zijn dozijn treffers nu alleen topscorer van de eredivisie. De treffer zorgde er niet voor dat Utrecht vrijuit ging spelen.

Matchwinner Noslin: 'Glimlach komt niet meer van mijn gezicht af'

Fortuna kwam dan ook snel terug in de wedstrijd. Na een actie van Tijjani Noslin schoot middenvelder Kristijan Bistrović beheerst binnen: 1-1.

Diezelfde Tijjani Noslin, die in 2021 nog voor de Utrechtse amateurs van DHSC speelde, was ook verantwoordelijk voor de 1-2. Na een pass van Yilmaz schoot hij de bal kort voor tijd in de korte hoek langs keeper Pandur.