In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Voetbal

Nieuwe wedstrijd Utrecht na bekerblamage: 'Geen tijd om te treuren'

FC Utrecht zit nog vol in het chagrijn van de bekernederlaag deze week tegen de amateurs van Spakenburg. Maar de ploeg wil verder, want ook via de competitie kan de club nog Europees voetbal afdwingen. Vanavond wacht in de eredivisie Fortuna Sittard.

Dat het beter moet dan tegen Spakenburg, weet ook Utrecht-trainer Michael Silberbauer. "Er is nog genoeg om voor te voetballen dit seizoen. Het is jammer dat het via de beker niet meer lukt, maar via de competitie kunnen we ook nog Europees voetbal halen. Er is geen tijd om lang te treuren."

De Deen wil vooral vooruitblikken. "Wat gebeurd is, is gebeurd", zegt de coach, die de sof dinsdagavond niet meemaakte. Silberbauer lag met migraine op bed in een donkere kamer, maar keek de wedstrijd wel terug.

Op Twitter heeft Michael Silberbauer de supporters opgeroepen om achter de ploeg te blijven staan.

Jens Toornstra had moeite de slaap te vatten na de bekerblamage. Hij kan zich niet herinneren dat hij als speler zo vernederd is. "Niet zoals in deze wedstrijd. Ik was er destijds ook bij toen we in Europa uitgeschakeld werden door Differdange (semi-profs uit Luxemburg, red.). Die komt aardig in de buurt, maar ik vond deze nog erger."

Dat Silberbauer niet op de bank kon zitten, wil Toornstra niet als excuus aanvoeren. "Nee, we zijn allemaal professionals. We moeten ook zonder de trainer van een ploeg als Spakenburg kunnen winnen. Gelukkig staat Fortuna al weer op ons te wachten, dan kunnen we er ook niet al te lang in blijven hangen."

Sean Klaiber zei voor de wedstrijd tegen Spakenburg dat hij geen spelersnaam kende. In sommige andere media werd dat vertaald als desinteresse en onderschatting. Dat was niet zoals de verdediger het bedoelde, zegt hij nu. "Ik ben gewoon eerlijk geweest. Ik volg het amateurvoetbal niet, dus ik ken geen namen. Maar we hebben ons wel terdege voorbereid."

Toch wil Klaiber niks afdoen aan de overwinning van de tweede divisionist. "We wisten wat ons te wachten stond. En eerlijk is eerlijk: Spakenburg verdiende het gewoon. Ze hebben fantastisch gespeeld."

'Volle bak erin'

De spelers van Utrecht zeggen vastberaden te zijn om tegen Fortuna Sittard beter voor de dag te komen. "Vrijdagavond gaat het een heel andere wedstrijd worden. Neem dat maar van mij aan", zegt Toornstra. "We gaan er volle bak op, elk duel aangrijpen om te winnen en energie te krijgen voor onszelf en onze supporters. En dan komt het resultaat vanzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl