NOS Nieuws

Wekdienst 12/3: PvdA en GroenLinks in debat met VVD • Uitreiking Oscars

Goedemorgen! PvdA en GroenLinks nemen het in een debat op tegen de VVD en Hollywood maakt zich op voor de Oscaruitreiking.

Eerst het weer: in de ochtend is het bewolkt en regenachtig. In de middag wordt het droog. De temperatuur loopt dan op naar 7 tot 11 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De VVD kruist vanavond in een televisiedebat de degens met PvdA en GroenLinks. Namens de VVD schuiven premier Mark Rutte en lijsttrekker voor de Eerste Kamer Edith Schippers aan bij presentator Jeroen Pauw. PvdA en GroenLinks worden vertegenwoordigd door partijleiders Attje Kuiken en Jesse Klaver.
  • De filmwereld telt af naar komende nacht (Nederlandse tijd), want dan worden voor de 95ste keer de Oscars uitgereikt. Everything Everywhere All at Once is met elf nominaties de grootste kanshebber, gevolgd door All Quiet on the Western Front en The Banshees of Inisherin met negen nominaties. De uitreiking wordt gepresenteerd door komiek Jimmy Kimmel.
  • Wielerliefhebbers kunnen uitkijken naar de ontknopingen van Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico. Vandaag zijn in beide koersen de slotetappes.

Wat heb je gemist?

Bijna alle demonstranten die gisteren zijn opgepakt bij de demonstratie van klimaatactivisten op een deel van de A12 zijn weer vrijgelaten. Van de in totaal 700 aangehouden demonstranten zitten er nog drie vast.

De politie maakte gisteren een einde aan de demonstatie, nadat betogers van onder meer Extinction Rebellion vanaf het middaguur urenlang de snelweg hadden geblokkeerd, hoewel de gemeente dat had verboden.

Een deel van de betogers gaf gehoor aan een oproep van de autoriteiten om weg te gaan, maar er bleven ook veel demonstranten zitten. Daarop zette de politie een waterkanon in, met de zogeheten 'benevelstraal'. De Haagse burgemeester Van Zanen noemt het triest dat het nodig was om het waterkanon in te zetten. In een verklaring bedankt hij onder meer de politie en de brandweer voor hun inzet.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Met nog een paar dagen te gaan tot de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen trekken de politieke leiders alles uit de kast om mensen naar de stembus te krijgen.

Politieke leiders de straat op om zieltjes te winnen: 'Verkiezingen zijn zo mooi'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl