Real Madrid viert de 3-1 van Asensio
NOS Voetbal

Real Madrid wint weer eens en lijkt net op tijd klaar voor El Clasico

Na drie wedstrijden zonder zege in de Spaanse competitie heeft Real Madrid weer eens gewonnen. Het ging mis tegen Atlético Madrid, Barcelona en Real Betis, maar thuis won de nummer twee van La Liga wel met 3-1 van Espanyol.

Madrid is koploper FC Barcelona, dat zondag nog tegen Athletic Club speelt, tot op zes punten genaderd.

Het leek erop dat Madrid opnieuw een pijnlijke middag tegemoet ging toen Espanyol op voorsprong kwam. Joselu schoot, na een mooie voorzet van Ruben Sánchez, magnifiek in de kruising. Voor de spits was het al zijn achtste treffer in tien duels met Real.

De vrees voor nieuw puntenverlies was een halfuur later verdwenen, want toen leidde de Koninklijke, waar Toni Kroos zijn 400ste wedstrijd speelde, alweer. Vinícius Junior rondde na een solo knap af en uit een voorzet van de jonge middenvelder Aurélien Tchouaméni, een mooie met de buitenkant van de voet, kopte verdediger Éder Militão raak.

El Clasico

In blessuretijd stelde spits Marco Asensio op aangeven van Dani Ceballos de eerste zege in drie duels veilig. Een fijne opsteker richting El Clasico, die volgende week zondag op het programma staat. Dan gaat Real Madrid op bezoek bij de Catalaanse koploper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl