Frenkie de Jong keek toe hoe Barcelona een lastige tweede helft speelde

Barcelona loopt uit op Real ondanks rode kaart en gemiste penalty tegen Valencia

FC Barcelona is in de titelstrijd met Real Madrid verder uitgelopen op de grote rivaal. De ploeg van Frenkie de Jong maakte tegen degradatiekandidaat Valencia CF geen fout (1-0), terwijl Real op bezoek bij Real Betis niet verder kwam dan 0-0.

Koploper Barcelona heeft nu negen punten voorsprong op Real Madrid. Over twee weken staat de topper tussen de twee op het programma.

Tegen Valencia ontbraken bij Barcelona Pedri, Ousmane Dembele en Robert Lewandowski door blessures, terwijl Gavi wegens een schorsing ook niet beschikbaar was. Dat deerde Barcelona amper en na een kwartier kopte Raphina de thuisploeg al op 1-0 uit een voorzet van Sergio Busquets.

Barça nam vervolgens gas terug, want van Valencia ging amper dreiging uit. Mede daarom mocht Frenkie de Jong na de eerste helft in de kleedkamer blijven.

Ook na rust speelde alles zich af op de helft van Valencia, dat mazzel had dat Ferran Torres een penalty tegen de paal ramde, en Ansu Fati na een aanval hetzelfde deed.

Pas na rood voor Ronald Araújo drukte Valencia de thuisploeg naar achteren. De gelijkmaker wilde echter niet vallen. Invaller Justin Kluivert kreeg in de slotseconden nog een kansje, zijn schot verraste doelman Marc-André ter Stegen niet.

Real benut kansen niet

Real Madrid was de betere ploeg in Sevilla, maar de ploeg van trainer Carlo Ancelotti liet alle kansen die het kreeg liggen.