Verkeer in Vaals, vanochtend vroeg
NOS NieuwsAangepast

Code oranje vanwege gladheid in zuidoosten

Het KNMI heeft voor komende ochtend code oranje afgegeven voor Noord-Brabant en Limburg vanwege gladheid door sneeuwval. In Limburg geldt dat sinds 04.00 uur, in Brabant sinds 06.00 uur.

In Zuidoost-Brabant en in Limburg kan plaatselijk meer dan 5 centimeter sneeuw vallen, zegt het KNMI. In de Limburgse heuvels valt mogelijk 10 centimeter.

In de rest van het land geldt code geel, een lichtere waarschuwing. In de middag is de gladheid tijdelijk voorbij, maar een nacht later kan het volgens het KNMI opnieuw plaatselijk glad worden.

Bij code oranje is onder meer grote kans op ongelukken door gladde wegen, bruggen en fiets- en voetpaden. Het weerinstituut roept reizigers in Limburg en Noord-Brabant op rekening te houden met langere reistijden.

Gisteren sneeuwde het ook en was de ochtendspits in het hele land drukker dan gebruikelijk. Rijkswaterstaat meldde dat er op het hoogtepunt 656 kilometer file stond. Ook voor de avondspits waarschuwde Rijkswaterstaat voor grotere drukte. Reizigers werd geadviseerd om waar mogelijk buiten de spits te reizen.

Afgelopen avond was het ook op meerdere plekken in het land glad. In Friesland belandde een auto in de buurt van Leeuwarden in de sloot vanwege gladheid, meldt Omrop Fryslân. De automobilist werd met behulp van een ladder uit de auto gehaald door de brandweer. Ook op de Afsluitdijk waren meerdere problemen door gladheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl