Frits van Eerd keer niet terug als topman van Jumbo
NOS NieuwsAangepast

Frits van Eerd definitief weg als Jumbo-topman

Frits van Eerd gaat definitief weg bij Jumbo als topman. Zijn tijdelijke vervanger Ton van Veen is gisteren benoemd tot bestuursvoorzitter.

Vorig jaar september trad Van Eerd al tijdelijk terug als topman, nadat het Openbaar Ministerie een inval had gedaan in zijn huis vanwege een witwasonderzoek. Die zaak loopt nog, maar Van Eerd heeft al besloten om niet terug te keren. Hij blijft wel betrokken bij het familiebedrijf als aandeelhouder.

Volgens Jumbo is met de definitieve aanstelling van Van Veen "de strategische koers voor de korte en lange termijn gewaarborgd". Van Veen zelf zegt ernaar uit te zien om Jumbo verder uit te bouwen.

Ton van Veen was al tijdelijk topman van Jumbo en wordt dat nu definitief

Ton van Veen werkt al bijna twintig jaar voor het supermarktbedrijf. Tot het vertrek van Van Eerd was hij financieel directeur van Jumbo. Onder Van Veens leiding groeide de keten fors, voornamelijk door overnames van andere supermarktketens als Super de Boer en C1000.

Later volgden meer overnames, bijvoorbeeld van restaurantketen La Place en, samen met een investeerder, die van winkelketen HEMA. Mede door al die overnames groeide Jumbo uit tot een keten met ruim 700 winkels.

Colette Cloosterman-van Eerd, de zus van Frits, wordt president-commissaris bij Jumbo. Daarmee volgt ze haar vader op, Karel van Eerd, de grondlegger van het familiebedrijf. Hij overleed afgelopen december op 84-jarige leeftijd. In 2009 droeg hij de dagelijkse leiding over aan zijn zoon Frits.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl