Het moment van de klap
NOS Nieuws

Chris Rock reageert op klap van Will Smith: 'Het doet nog steeds pijn'

De Amerikaanse komiek Chris Rock heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de klap die acteur Will Smith hem heeft gegeven tijdens de Oscaruitreiking vorig jaar. In de Netflix-special Selective outrage (selectieve verontwaardiging) die gisteravond live werd uitgezonden zei Rock dat hij er nog steeds mee zit.

"Mensen vragen nog steeds of het pijn deed. Het doet nog steeds pijn. Ik hoor nog steeds Summertime in mijn oren", waarmee hij refereert aan een nummer van Will Smith waar hij als rapper een wereldwijde hit mee had. "Ik werd geslagen door deze klootzak."

Grap

Tijdens de Oscaruitreiking vorig jaar maakte presentator Rock een grap over de vrouw van Will Smith, Jada Pinkett Smith, die ook aanwezig was. Zij lijdt aan de auto-immuunziekte alopecia, waardoor haar haar uitvalt. Rock zei dat ze met haar kale hoofd klaar was voor een vervolg op G.I. Jane, de film waarvoor Demi Moore in 1997 haar hoofd kaalschoor.

Hierop liep Smith het podium op en sloeg hij de komiek in zijn gezicht. Rock bleef in shock op het podium staan. Over de klap zei hij gisteren: "Will Smith is aanzienlijk groter dan ik. We zijn niet even groot."

Hier is het moment dat Will Smith de komiek een klap geeft:

Acteur Will Smith slaat Oscar-uitreiker Chris Rock

De komiek zei dat hij geen klap teruggaf vanwege zijn ouders. "Omdat ik ben opgevoed. En weet je wat mijn ouders me hebben geleerd? Vecht niet waar witte mensen bij zijn."

Volgens hem ligt de grap die hij maakte over Smiths vrouw gevoelig omdat ze tijdens een interview met haar man toegaf dat ze vreemdging. Over dat interview zei Rock gisteren: "Niemand van ons is ooit op televisie geïnterviewd door de persoon die ons bedroog. Ze heeft hem veel meer pijn gedaan dan hij mij."

Een paar dagen na de klap zei de komiek dat hij nog niet wilde reageren en dat hij dat op een later moment zou doen. "En het zal serieus en grappig zijn", zei Rock toen.

Nu kwam hij er voor het eerst op terug in de show. "Ik ben geen slachtoffer. Je zult me nooit zien huilen bij Oprah of Gayle. Gaat nooit gebeuren. Ik ving die klap op als de bokser Manny Pacquiao."

Excuses

Will Smith heeft een paar maanden geleden zijn excuses aangeboden aan Chris Rock. "Geweld in alle vormen is giftig en destructief", schreef de 53-jarige acteur op Instagram. "Ik wil graag publiekelijk mijn verontschuldigingen aanbieden aan jou, Chris. Ik gedroeg me ongepast en ik zat verkeerd. Ik schaam me."

Smith heeft naar eigen zeggen geprobeerd contact te leggen met Rock. Maar volgens de acteur was de komiek er niet klaar voor om te praten.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences die de Oscars organiseert heeft besloten dat Will Smith tien jaar lang niet meer naar de Oscaruitreiking mag. Ook mag hij naar geen enkel ander Academy-evenement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl