Vechtpartij na FC Volendam-FC Emmen, agenten mishandeld

In Volendam is het gisteren na de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen uit de hand gelopen tussen fans van beide clubs. Op beelden die online circuleren is te zien dat tientallen supporters elkaar te lijf gaan, onder meer met fietsen.

Volgens de politie zijn drie agenten slachtoffer geworden van mishandeling door supporters. "Er is geslagen, geschopt en met materiaal naar agenten gegooid", zegt een woordvoerder. Zij hebben daarbij onbekend fysiek letsel opgelopen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Er is één persoon aangehouden. Het gaat om een man van 33 uit Emmen, die op de weg terug naar zijn woonplaats in Zwolle werd aangehouden. Hij wordt verdacht van twee van de drie gevallen van mishandeling.

De vechtpartij vond plaats achter een huizenblok dat door een sloot wordt gescheiden van het stadion van FC Volendam. Volgens de politie liep het uit de hand toen Emmen-supporters naar de bussen op het parkeerterrein werden geleid.

Mogelijk volgen er meer aanhoudingen. De politie zegt naast de online beelden ook nog beelden te bekijken van bewakingscamera's in de buurt.

FC Volendam won de wedstrijd onder in de eredivisie met 3-1 van FC Emmen.

Advertentie via Ster.nl