Memphis Depay was trefzeker tegen Sevilla
NOS Voetbal

Depay wijst Atlético met twee doelpunten de weg, bijzonder jubileum Simeone

Memphis Depay heeft met twee doelpunten bijgedragen aan de 6-1 zege van Atletico Madrid tegen Sevilla in de Spaanse competitie.

De wedstrijd stond vooral in het teken van een bijzonder jubileum. Diegeo Simeone passeerde Luis Aragones als trainer van de 'Rojiblancos' die de meeste wedstrijden coachte. Aragones zat 612 keer op de bank bij Atletico, de hondstrouwe 'Cholo' staat nu op 613.

Depay, die voor het eerst een basisplaats had, zette zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op een comfortabele 2-0 voorsprong. Bij zijn eerste treffer schoof hij de bal na een fraaie steekpass van Antoine Griezmann beheerst langs Sevilla-keeper Bounou, zijn tweede goal was een heerlijk schot van afstand dat hij in de kruising ramde. Youssef En Nesyri bepaalde de ruststand op 2-1.

De club zette Simeone voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje

Na rust maakte Antoine Griezmann er op zeer fraaie wijze 3-1 van. De Fransman krulde de bal van grote afstand in de verre hoek. Hij vierde zijn treffer uitgebreid met zijn jubilerende trainer.

Depay werd na ruim een uur spelen gewisseld, terwijl hij het veld verliet werd hij toegezongen door de supporters. De spits van het Nederlandse elftal staat nu op drie goals na vijf wedstrijden.

Score loopt op

Yannick Carrasco en Álvaro Morata (2) maakten er ook nog 4-1, 5-1 en 6-1 van voor Atletico, tussendoor miste Ivan Rakitić nog een strafschop voor Sevilla.

Door de overwinning stijgt de ploeg van Simeone naar de derde plek, één punt boven Real Sociedad. Nummer twee Real Madrid heeft zeven punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl