Matthijs de Ligt viert zijn 1-0

Doelpunt De Ligt helpt Bayern langs Stuttgart, München weer koploper

Bayern München heeft de koppositie weer overgenomen van Borussia Dortmund. In Stuttgart won de ploeg uit Beieren met 2-1, Matthijs de Ligt maakte de 1-0 voor de koploper.

VfB Stuttgart begon helemaal niet slecht. Zo was de Congolees Silas na 35 minuten gevaarlijk, zijn schot werd geblokt. De corner die dat opleverde ging er nog bijna in nadat keeper Yann Sommer de bal had losgelaten. De Ligt hielp zijn doelman een handje en keerde de bal net voor de lijn.

Uithaal De Ligt

Twee minuten later scoorde Bayern aan de andere kant van het veld wel. De Ligt haalde uit van een meter of twintig. Bepaald geen verwoestende uithaal, maar het schot was Bredlow toch te machtig.

Silas was voor rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt.

Na een uur spelen besliste Eric Maxim Choupo-Moting de wedstrijd. Hij maakte op aangeven van Thomas Müller alweer zijn tiende treffer van de competitie. Het was voor trainer Julian Nagelsmann reden om flink te wisselen. Zo kreeg de recent teruggekeerde Sadio Mané nog wat speeltijd, vorige week maakte hij al zijn rentree. Nu mocht hij een halfuurtje meedoen.

Ryan Gravenberch viel later in de tweede helft in, hij mocht tien minuten meedoen. Daley Blind bleef de hele wedstrijd op de bank.