Bayern wint overtuigend van Ajax-beul Union Berlin en is weer koploper

Bekijk hier de samenvatting van Bayern München-Union Berlin

Bayern München heeft het Bundesliga-duel met concurrent Union Berlin overtuigend gewonnen. Dankzij doelpunten van Eric Maxim Choupo-Moting, Kingsley Coman en Jamal Musiala werd het topduel in de eerste helft al beslist: 3-0.

Bayern is door de zege weer koploper door een beter doelsaldo dan nummer twee Borussia Dortmund. Union Berlin, dat donderdag Ajax uitschakelde in de Europa League, maakt door de nederlaag een pas op de plaats en volgt op drie punten.

Stand Bundesliga

Union speelde in München, waar het zo nu en dan sneeuwde, op de manier waarop de ploeg het hele seizoen al succes heeft: het liet Bayern komen en loerde met onder andere de Nederlandse spits Sheraldo Becker op een snelle counter.

Toch kon de club uit Berlijn niet voorkomen dat de eerste grote kans voor de thuisploeg was. Thomas Müller had een voorzet van Choupo-Moting voor het intikken, maar raakte de bal totaal verkeerd.

Bayern beukt op Berlijnse muur

Bayern, met Matthijs de Ligt in de basis en Daley Blind en Ryan Gravenberch op de bank, bleef in de eerste helft beuken op de Berlijnse muur en brak na een halfuur de ban. Coman zette voor en Choupo-Mouting kreeg het, ondanks dat de bal iets achter hem kwam, knap voor elkaar om de bal binnen te koppen.

Matthijs de Ligt in duel met Jordan Siebatcheu

Even later was Coman niet de aangever, maar de afmaker. De aanvaller werd diep gestuurd door Müller, omspeelde doelman Frederik Rønnow en schoof de bal simpel in het doel. Nog voor rust gooide Musiala het duel in het slot: 3-0.

Union koos geheel tegen zijn natuur in na rust meer voor de aanval en daardoor ontstond ruimte voor Bayern. De Rekordmeister had echter genade met Union, al was Müller twintig minuten voor tijd nog dicht bij de 4-0. Doelman Rønnow haalde het schot van Müller met zijn hoofd uit het doel.