Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen in topvorm door naar kwartfinale UK Open, geen nieuwe stunt De Zwaan

Darter Michael van Gerwen is de enige Nederlander die door wist te dringen tot de laatste acht op het UK Open. De Brabander toonde zich van zijn beste kant tegen Luke Humphries en won met afgetekende cijfers: 10-4.

Van Gerwen treft in de kwartfinale Nathan Aspinall, die hij een paar dagen geleden in de Premier League nog versloeg.

Kwartfinales UK Open

Michael van Gerwen-Nathan Aspinall
Rob Cross-Adam Gawlas
Richie Burnett-Dimitri Van den Bergh
Andrew Gilding-Martin Schindler

Tekenend voor zijn suprematie was de derde leg. Van Gerwen opende met 180 en gooide 170 uit. Met die 3-0 had hij het gaatje al snel geslagen en gedurende de partij bouwde hij die marge rustig uit.

Eerder op de dag was Van Gerwen al met 10-6 te sterk voor landgenoot Martijn Kleermaker. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Bij de pauze stond de Harderwijkse darter met 6-3 voor, maar vervolgens won Van Gerwen zeven legs op rij.

Jeffrey de Zwaan klopt Gerwyn Price

Jeffrey de Zwaan slaagde er niet in om zich voor de kwartfinales te plaatsen. Hij verloor in de achtste finales van de Engelsman Rob Cross met 10-7. De Zwaan, de nummer 106 van de wereld, had een ronder eerder nog de nummer vier van de wereld Gerwyn Price uitgeschakeld (10-8).

Exit titelverdediger Noppert

Eerder op de dag bleek William O'Connor een maatje de groot voor titelverdediger Danny Noppert. De Noord-Ier versloeg de nummer acht op de wereldranglijst met 10-9. Ook Kevin Doets werd uitgeschakeld: hij verloor met 10-8 van de Tsjechische Adam Gawlas.

Dirk van Duijvenbode verloor met 10-8 van Aspinall, die nu dus Van Gerwen lootte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl