NOS SportAangepast

F1-seizoen begonnen: Verstappen en De Vries zien Alonso imponeren op training

Het nieuwe Formule 1-seizoen is officieel begonnen. In Bahrein ging het raceweekend van start met de vrije trainingen voor de grand prix van zondag.

In de eerste sessie zette Sergio Pérez van Red Bull de snelste tijd neer, met Fernando Alonso en teamgenoot Max Verstappen in zijn kielzog. Nyck de Vries reed namens Alpha Tauri de zestiende rondetijd.

In de tweede training was Alonso de snelste. Verstappen en Pérez reden respectievelijk de tweede en derde tijd. De Vries zette de negentiende rondetijd neer. De Vries gaf na afloop aan dat hij had gehoopt verder te staan dan waar het team nu staat.

Verstappen stuitert in tweede training

De tweede training was een stuk spannender dan de eerste. De eerste sessie werd alleen gebruikt om data te vergaren over de gloednieuwe auto's, terwijl in de tweede training ook echt werd geoefend voor de kwalificatie van zaterdag.

Verstappen klaagde over de boordradio over de RB19, de nieuwe wagen waarmee hij vorige week tijdens de testdagen nog grote indruk maakte. De auto leek niet helemaal in balans en stuiterde in het eerste gedeelte van de tweede training zo nu en dan over het circuit van Sakhir.

Toch was Verstappen na afloop gematigd optimistisch over de auto. "Het was een lastige start van de dag. Maar het gaat de goede kant op. Het ziet er goed uit."

Ondertussen domineerde Alonso, die dit jaar voor Aston Martin rijdt, de training. Daarmee bevestigde de doorgewinterde Spanjaard zijn topvorm, die hij ook tijdens de testdagen had getoond. Uiteindelijk zette Verstappen nog een behoorlijk sterke ronde neer, 0.169 seconden achter de tijd van Alonso.

Verstappen complimenteerde Aston Martin na afloop met de goede resultaten. "Ze zijn erg competitief en hadden een goede dag."

De Vries, begonnen aan zijn eerste grandprixweekend als vaste Formule 1-coureur, kon in de tweede training geen grootse indruk maken. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda was eveneens trager dan verwacht: alleen Logan Sargeant van Williams was langzamer dan het Alpha Tauri-duo.

Zie hier de reactie van Nyck de Vries, hij denkt dat de tegenvallende resultaten ook te maken hebben met het circuit:

De Vries staat met Alpha Tauri nog niet waar hij wil staan

De derde en laatste training begint zaterdagmiddag om 12.30 uur Nederlandse tijd. Om 16.00 uur volgt de kwalificatie.

Dominantie Red Bull

Na de testdagen van vorige week was het zweet uitgebroken bij Ferrari en Mercedes, vorig jaar Red Bulls voornaamste uitdagers. Verstappen leek toen geen enkele moeite te hebben met zijn nieuwe wagen en was beduidend sneller dan de rest. En dat terwijl hij vorig seizoen al een recordaantal van vijftien grands prix won.

Logisch dus dat Red Bull-teambaas Christian Horner met veel vertrouwen naar het seizoen uitkijkt. "De basis lijkt goed, de coureurs stapten tevreden uit, maar morgen gaan we pas echt pushen tijdens de kwalificatie", zei hij kort na de eerste vrije training.

"Zaterdag krijgen we een echte eerste indruk van waar we staan, maar het is duidelijk dat we goed uit de startblokken komen. De RB19 is echt indrukwekkend veel lichter dan de RB18", vergelijkt hij de auto van dit seizoen met die van vorig seizoen. "We moeten nog wel wat finetunen, maar we lijken er goed voor te staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl