NOS Sport

Bonevacia en Boers bij EK naar halve finales 400 meter, die later vandaag zijn

Bonevacia en Boers bij EK indoor naar halve finales 400 meter

Liemarvin Bonevacia en Isayah Boers hebben zich bij de Europese indoorkampioenschappen atletiek geplaatst voor de halve finales op de 400 meter. Beiden finishten in Istanbul in hun serie als tweede, wat rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde betekende. De halve finales zijn vandaag om 17.35 uur.

De 23-jarige Boers maakte onlangs indruk tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen, waar hij in de finale in een rechtstreeks duel de tien jaar oudere Bonevacia aftroefde. In Turkije nam hij in de eerste ronde de leiding. Uiteindelijk moest Boers alleen de Franse indoorkampioen Gilles Biron laten voorgaan. Boers finishte in 46,72 seconden.

Ook Bonevacia, die al twee keer individueel brons haalde bij de EK indoor, liep naar de tweede plaats. De Nederlandse recordhouder opende sterk, maar zag in de tweede ronde de Belg Julien Watrin passeren. Bonevacia noteerde 46,87.

Debutant Isaya Klein Ikkink sneuvelde in de series. Het 19-jarige talent, de nummer drie tijdens de NK indoor, liep naar de derde plaats en moest afwachten of zijn tijd (46,74) voldoende zou zijn om als een van de twee snelste verliezers alsnog naar de halve finales te mogen. Dat bleek niet het geval.

Hoe werkt een estafette eigenlijk, wat komt er bij het wisselen kijken en hoe geef je dat stokje door? De mannen van de 4x400 meter (Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Jochem Dobber en Isayah Boers) laten jou zien hoe je de perfecte estafette loopt.

De perfecte estafette loop je zo | How to... Atletiek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl