Alpha Tauri-coureur Nyck de Vries
NOS Sport

Red Bull gaat Formule 1-team Alpha Tauri niet verkopen: 'Gerucht op niets gebaseerd'

Alpha Tauri-teambaas Franz Tost heeft ontkend dat het Formule 1-team van de Nederlandse coureur Nyck de Vries binnen afzienbare tijd verkocht gaat worden.

De afgelopen dagen staken in gezaghebbende media geruchten de kop op dat Red Bull van plan was om zusterteam Alpha Tauri van de hand te doen. De huidige werkwijze zou niet rendabel genoeg zijn, zo klonk het onder meer.

Goede gesprekken met Red Bull

"Ik heb een aantal zeer goede gesprekken gevoerd met Oliver Mintzlaff, die bevestigd heeft dat de aandeelhouders Alpha Tauri niet zullen verkopen en dat Red Bull het team in de toekomst zal blijven steunen", zegt Tost in een persverklaring van Alpha Tauri.

"Alle geruchten zijn nergens op gebaseerd en het team moet gefocust blijven voor de start van het seizoen om beter te presteren dan vorig jaar."

Mintzlaff is bij Red Bull verantwoordelijk voor projecten in de sport van de energiedrankfabrikant. Bij Alpha Tauri staat De Vries onder contract, hij begint deze week aan zijn eerste seizoen als vaste rijder in de Formule 1.

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat komend weekend van start in Bahrein. De Vries vertegenwoordigt Alpha Tauri samen met de Japanner Yuki Tsunoda.

Waarom Verstappen niet zomaar wereldkampioen wordt dit seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl