Johan Bakayoko
NOS Voetbal

PSV beloont loyale Bakayoko met nieuw contract tot en met 2026

PSV heeft het contract van Johan Bakayoko opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2026. De 19-jarige aanvaller wees in de winterstop nog een aanbieding van Paris Saint-Germain van de hand.

Bakayoko speelt sinds 2019 bij PSV en maakte in februari 2022 zijn officiële debuut in het A-elftal. De Belg volgde dit seizoen trainer Ruud van Nisterlooij van Jong PSV naar het eerste van de club uit Eindhoven.

De jeugdinternational kwam de laatste tijd veelvuldig in actie door de blessures van Anwar El Ghazi en Thorgan Hazard en deed dat niet onverdienstelijk met twee goals en twee assists in zijn laatste vier wedstrijden bij PSV.

Geen transfer

Paris Saint-Germain wilde Bakayoko in januari voor ongeveer 15 miljoen euro overnemen, maar de Belg bedankte voor de eer. "Ik wil hier kampioen worden", reageerde Bakayoko destijds op zijn keuze.

Bekijk hieronder het interview met Johan Bakayoko na de uitschakeling van PSV door Sevilla in de Europa League:

Bakayoko na uitschakeling PSV: 'Dubbel gevoel in kleedkamer'

Algemeen directeur Marcel Brands was verheugd met de contractverlenging van Bakayoko. "We willen deze jonge speler, met veel internationale potentie, graag verder ontwikkelen voor de club", zei hij op de website van PSV.

Het oude contract van Bakayoko, die vorig seizoen in de eerste divisie tot zeventien goals en twaalf assists kwam bij Jong PSV, liep tot en met juni 2025.

Hij speelde dit seizoen tot nu toe twintig officiële duels voor PSV en was vijf keer trefzeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl