Wout van Aert
NOS Wielrennen

Geen 'Wout vs Mathieu' op stoffige wegen van Strade Bianche, Van Aert gooit plannen om

Op de stoffige onverharde wegen rond Siena zal zaterdag niet het eerste duel van het wegseizoen tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel plaatsvinden. De Belgische renner van Jumbo-Visma stelt zijn seizoensdebuut uit omdat hij in de voorbereiding wegens ziekte te veel trainingsdagen heeft gemist.

"Ik ga mijn debuut op de weg uitstellen naar de Tirreno-Adriatico", zegt de Jumbo-kopman in een videoboodschap vanaf een trainingskamp in Spanje. "Jammer genoeg ben ik afgelopen weken enkele dagen ziek geweest toen ik aankwam voor het trainingskamp op Tenerife."

Verloren trainingsdagen

Niks ernstigs, verzekert Van Aert. "Na een paar dagen was ik al beter, maar het heeft mijn training een beetje verstoord. Ik heb na enkele dagen rust na het WK veldrijden weer enkele dagen verloren in de opbouw en toen hebben we beslist dat het beter zou zijn om langer op hoogte te blijven en via de Tirreno hopelijk nog de laatste stap te kunnen zetten naar topconditie."

"We denken dat het niet mogelijk is om op mijn best te zijn in de Strade Bianche. Ik wil nou eenmaal voor de winst kunnen rijden en dat zit er op dit moment nog niet in. Ik heb nog eventjes tijd nodig."

De Belg benadrukt dat het bijstellen van de plannen af en toe belangrijk is. "En ik kijk vol goede moed naar de Vlaamse klassiekers die erna komen. Ik kijk ernaar uit om mijn fans langs de weg te zien."

Van Aerts wegseizoen begint nu niet op zaterdag 4 maart, als Strade Bianche wordt verreden in Toscane, maar op maandag 6 maart een stuk zuidelijker in Italië bij de start van de Tirreno-Adriatico, een zesdaagse rittenkoers waarin het peloton van de Tyrreense Zee naar de Adriatische Zee koerst.

Geen Van Aert vs Van der Poel vs Pogacar

Vol enthousiasme keek de wielerwereld uit naar het duel in Toscane tussen Van Aert en Van der Poel, de winnaars van Strade Bianche in 2020 en 2021. Begin februari troffen de heren elkaar in de modder van Hoogerheide op het WK veldrijden. Van der Poel versloeg daar de Belg.

Eerder meldde Tadej Pogacar, winnaar van de winderige, chaotische editie van vorig jaar na een indrukwekkende solo van meer dan vijftig kilometer, zich ook al af. De Sloveen wil liever "goed zijn" in Parijs-Nice. Maar, zei de UAE-renner tegen Sporza: "Het was een moeilijke beslissing om die wedstrijd te schrappen."

Zonder Van Aert en Pogacar is Van der Poel zaterdag de grote favoriet voor de zege in Toscane.

Alaphilippe vliegt over de kop, Pogačar zegeviert in Strade Bianche

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl