NOS Sport

IJshockeyers Den Haag prolongeren landstitel: ze verslaan Heerenveen in Thialf

IJshockeyers Den Haag prolongeren landstitel: ze verslaan Heerenveen in Thialf

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij Den Haag zijn landskampioen geworden. Op het Friese ijs van Thialf versloegen ze Unis Flyers Heerenveen met 3-1.

Den Haag prolongeert daarmee de landstitel en heeft de dubbel dit seizoen binnen: in januari versloegen de Hagenaren de Friezen ook al in de bekerfinale.

Bekijk hier de reactie van Joey Oosterveld, een van de doelpuntenmakers:

Oosterveld na behalen ijshockeydubbel: 'Twee prijzen, bij tegenpartij thuis, dat is top'

Hijs Hokij en Unis zijn twee teams die al jarenlang de dienst uitmaken in de hoogste Nederlandse ijshockeydivisie en kennen elkaar goed. Maar echt spannend werd het niet in het duel om de titel.

Frustraties

Heerenveen speelde een stroeve eerste periode en Den Haag kwam vijf minuten voor de eerste pauze op voorsprong via de Canadees Niddery. In de tweede periode bouwde Den Haag de voorsprong uit dankzij goals van Jeffrey Melissant en Joey Oosterveld, waardoor de frustraties een beetje toenamen bij de thuisspelende ploeg.

De Friezen begonnen met goede moed aan de laatste periode, zetten Hijs Hokij flink onder druk en scoorden nog de 3-1 door een goal van de Fin Nikkilä, maar konden niet terugkomen in de wedstrijd dankzij de uitblinkende doelman Magnus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl