Go Ahead Eagles geeft tegen FC Emmen in slotfase zege uit handen

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft nagelaten uitstekende zaken te doen in de strijd om handhaving in de eredivisie. De Deventenaren stonden lange tijd voor bij FC Emmen, maar incasseerden in de slotminuten toch nog de gelijkmaker: 2-2.

Het gat op de ranglijst tussen beide ploegen blijft daardoor acht punten. Bij een zege had nummer elf Go Ahead Eagles de marge aanzienlijk kunnen vergroten. Emmen blijft zestiende.

Bekijk hieronder de stand in de eredivisie en de reacties na afloop.

• NOS
    Stand eredivisie

Voor het team van trainer René Hake, die eerder aan het roer stond bij FC Emmen, maakte Jay Idzes in de beginfase een goal, nadat de thuisploeg de bal na een voorzet niet weg wist te werken.

Fout Diemers

Finn Stokkers had het voor rust nog mooier kunnen maken voor de Eagles na inleveren van Mark Diemers. Stokkers knalde de bal echter vanaf randje zestien in de handen van doelman Mickey van der Hart.

Emmen kwam voor de pauze langszij en dat was gezien het povere aanvalsspel verrassend. Het was dan ook niet gek dat er een penalty voor nodig was om op gelijke hoogte te komen.

Fredrik Oppegaard vloerde Ole Romeny, waarna Jeroen Veldmate (ex-Eagles) vanaf de stip de 1-1 tegen de touwen knalde. Diemers zag even later een gekruld schot het doel op een haar missen.

Veldmate heeft de penalty benut

In de tweede helft leek Go Ahead Eagles het duel alsnog naar zich toe te trekken. Na ruim een uur spelen verzilverde Bobby Adekanye namelijk een lage voorzet van Stokkers: 1-2.

Pal voor tijd werkte Romeny een voorzet van Diemers echter achter keeper Jeffrey de Lange, waardoor Emmen toch nog een punt overhield aan het treffen.