Degradatievoetbal in het noorden: zelfs van tien Emmenaren wint Groningen niet

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - FC Emmen

Het degradatieduel tussen FC Groningen en FC Emmen heeft geen winnaar opgeleverd. Of eigenlijk twee verliezers, na een 1-1 gelijkspel waar beide teams helemaal niets mee opschieten.

Door de zege van FC Volendam op Vitesse eerder op de avond staan Groningen en Emmen nu respectievelijk zes en drie punten achter de veilige vijftiende plaats en ze zien het gat dus alleen maar groter worden.

Vooral de rol van Mike te Wierik was opvallend. De voormalige aanvoerder van FC Groningen liet zijn contract in het hoge noorden afgelopen winter ontbinden, tekende een dag later bij Emmen en verscheen nu ruim twee weken later bij de concurrent aan de aftrap.

Rode kaart Te Wierik

Daarmee was de soap nog niet afgerond, want Te Wierik kreeg deze wedstrijd rood. En Groningen wist in de laatste twintig minuten niet meer te profiteren van de overtalsituatie.

Maar gezien de verhoudingen was het gelijkspel ook wel de meest logische uitslag. De thuisclub was voor rust het gevaarlijkst en na wat tactische wissels waren de bezoekers in de tweede helft iets dreigender.

De twee doelpunten vielen kort na elkaar. Nadat Elvis Manu in de openingsfase al de paal had geraakt, stond hij aan de basis van de 1-0 van Ricardo Pepi. De Amerikaan schoot uit de draai raak, toen de bal via Johan Hove voor zijn voeten kwam.

Een overtreding van Isak Määttä luidde de gelijkmaker in, want Mark Diemers vond met zijn vrije trap de geheel vrijstaande Miguel Araujo.

Opnieuw 'grote tik' Groningen, Te Wierik biedt bij Emmen excuses aan

In de tweede helft leidden creatieve impulsen van Diemers bijna tot meer, maar debutant Danny Hoesen was te bescheiden namens de Emmenaren en had in kansrijke positie misschien beter zelf uit kunnen halen. Michael Verrips redde op een schot van Lucas Bernadou.