Jonas Vingegaard komt als eerste aan in de derde etappe
NOS Wielrennen

Sneeuw weerhoudt Vingegaard niet van nieuwe dagzege

Jonas Vingegaard heeft na de tweede ook de derde etappe in O Gran Camino, voorheen Ronde van Galicië, gewonnen. De Deen van Jumbo-Visma bleef net als vrijdag Ruben Guerreiro voor en opnieuw bedroeg de marge 21 seconden.

Nadat hevige sneeuwval er donderdag al voor had gezorgd dat openingsetappe werd gestaakt, moest de derde etappe flink ingekort worden vanwege sneeuw. De eerste klim werd geschrapt en de slotklim was drie kilometer korter.

Attila Valtter opende de aanval op de slotklim ten behoeve van zijn kopman Vingegaard, die zag dat alleen Guerreiro en Jésus Herrada konden volgen. Met nog twee steile kilometers op een geitenpad te gaan nam Vingegaard het stokje over van Valtter. De Deense Tourwinnaar sloeg meteen een gat en kon niet veel later zijn tweede zege van het seizoen vieren.

Zo geeft Vingegaard net als Tadej Pogacar, die drie etappes in de Ronde van Andalusië won, meteen zijn visitekaartje af tijdens zijn eerste koersdagen van het seizoen. De nummers een en twee van de afgelopen Tour de France nemen het in Parijs-Nice (5-8 maart) voor het eerst tegen elkaar op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl