NOS NieuwsAangepast

Verdachte dodelijke schietpartij Zwijndrecht opgepakt

De politie heeft de 49-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht in januari in een winkelcentrum in Zwijndrecht te hebben geschoten. Daarbij kwam een 66-jarige vrouw om het leven, haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. De man was al vijf weken voortvluchtig.

Hij werd vanmiddag rond 12.30 uur aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Dat gebeurde op de Kethelbrug bij het centrum van Schiedam, volgens de politie na een tip van "een oplettende burger".

De man zat op dat moment alleen in een auto. Om te voorkomen dat hij zou wegrijden, schoten de politiemensen op zijn banden. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.

De aanhouding werd door een omstander gefilmd:

Politie arresteert verdachte dodelijke schietpartij Zwijndrecht

Sinds 21 januari was de politie op zoek naar Minh Nghia V., die na de schietpartij per auto wegvluchtte. Onder meer in het programma Opsporing Verzocht werd om informatie over het voorval en de voorvluchtige verdachte gevraagd. Ook werd een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden naar zijn vindplaats.

Ex-partner

Een dag na de dodelijke schietpartij werden de volledige naam en een foto van de verdachte verspreid door de politie. De uit Vietnam afkomstige V. woonde in Rotterdam en heeft een lang strafblad. Hij was onder meer veroordeeld voor een gewelddadige overval op een geldloper in een winkelcentrum in Zoetermeer.

Het 38-jarige slachtoffer van de schietpartij was zijn ex-partner. Nabestaanden zijn opgelucht, laten zij in een persverklaring weten. "We hadden dit weekeinde geen betere mededeling kunnen krijgen", zo staat te lezen. "Voor nu laten we de woordvoering over details van de arrestatie aan de politie en OM, maar het behoeft geen uitleg dat wij bij ontvangst van de boodschap hevig ontroerd waren."

Begin deze week meldde de politie dat V. de afgelopen weken vermoedelijk hulp kreeg van een groot netwerk aan helpers. "Hij heeft alles uit de kast gehaald om onder de radar te blijven", licht een woordvoerder van de politie vandaag toe. "We hebben het vermoeden dat hij hulp heeft gehad om destijds snel uit Zwijndrecht weg te komen, maar ook om uit handen van de politie te blijven." De man maakte onder meer gebruik van drie verschillende auto's.

V. wordt verdacht van moord en poging tot moord. Niet bekendgemaakt is of de beloning van 30.000 euro wordt uitgekeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl