AZ-spits Vangelis Pavlidis
NOS VoetbalAangepast

AZ wacht met Lazio 'stevige tegenstander' bij laatste 16 Conference League

AZ is bij de loting voor de achtste finales van de Conference League gekoppeld aan het Italiaanse Lazio, de huidige nummer vijf van de Serie A.

De Alkmaarders beginnen met een uitwedstijd op dinsdag 7 maart, omdat Lazio's stad- en stadiongenoot AS Roma op donderdag 9 maart thuis speelt tegen Real Sociedad, en op donderdag 16 maart volgt de return.

"Het is een stevige tegenstander, al weet ik niet of het de zwaarste tegenstander was", reageerde AZ-trainer Pascal Jansen op de loting.

"Maar het is een mooie loting. Ik kijk ernaar uit. Ik weet nog dat Feyenoord het daar heel moeilijk had", doelt Jansen op de Europa League-groepsduels van de Rotterdammers met Lazio, eerder dit seizoen.

Achtste finales Conference League

Feyenoord verloor in Rome met 4-2 en won later in eigen huis met 1-0. AZ speelde niet eerder tegen Lazio in Europees verband.

Door een derde plaats in de groep moest Lazio verder in de tussenronde van de Conference League, waar de Italianen met een 1-0 thuiszege en 0-0 uit nipt te sterk waren voor het Roemeense Cluj. Maurizio Sarri is coach van het team en de 33-jarige Ciro Immobile de aanvoerder en topschutter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl