NOS Voetbal

United groeit onder 'Vintage Ferguson' Ten Hag: 'Grootste overwinning van seizoen'

Ten Hag: 'Als je Barcelona verslaat, kan je iedereen verslaan'

Het succesverhaal van Erik ten Hag bij Manchester United ging donderdagavond verder met de 2-1 zege op Barcelona en de plaatsing voor de achtste finales van de Europa League. Ten Hag sprak over zijn "grootste overwinning van het seizoen".

In de jacht op hoofdprijzen hoeft Manchester United volgens de coach voor niemand meer bang te zijn. "We winnen van Barcelona en dat geeft heel veel extra zelfvertrouwen", zei hij. "Wie van deze club wint, kan van iedereen winnen."

Met de plaatsing voor de achtste finales blijft Manchester United strijden op vier fronten: de Europa League, de FA Cup, de Premier League en de League Cup. Zondag kan United in de finale van de League Cup tegen Newcastle United op Wembley de eerste prijs pakken sinds 2017.

Erik ten Hag

Ten Hag oogst lof voor zijn aanpak. "Het heeft tien jaar gekost om op dit punt te komen", zei oud-United-keeper Peter Schmeichel bij BBC Radio 5 live. "Of ze nu alle prijzen winnen of niet, iedereen ziet de progressie. Ik zit hier en denk: wauw, we hebben de juiste man. Het is alsof er een vintage versie van Sir Alex Ferguson op de bank zit."

"De Nederlander heeft de situatie van de club eigenhandig gekanteld", schreef de BBC. "United leek zich een jaar geleden op een doodlopende weg te bevinden, maar dat is nu helemaal anders. Al zal hij een prijs nodig hebben om te onderstrepen dat United echt op de goede weg is."

"Zeer indrukwekkend", noemde Gary Lineker de transformatie van United onder Ten Hag. De coach gaf zelf de volgende uitleg: "Je hebt een strategie nodig om te bouwen en je hebt resultaten nodig om een sterk geloof te krijgen."

Gouden wissels

Niet voor het eerst dit seizoen pakten de wissels van de coach goed uit. Hij bracht Antony na rust in de ploeg voor Wout Weghorst en de Braziliaanse ex-Ajacied maakte de winnende goal. Het was al de negentiende keer dat een invaller dit seizoen scoorde bij United in alle competities.

"Alle invallers, niet alleen in deze wedstrijd maar in veel wedstrijden, hebben het geweldig gedaan", zei de coach. "Ze komen in de ploeg en brengen energie en kwaliteit en een andere dynamiek. Iedereen heeft een sterk geloof in dit team."

"Antony is dapper en kent geen angst", prees Ten Hag de matchwinner. "Hij bracht wat we nodig hadden, loopacties, dribbels en een goal."

Ook Sky Sports was onder de indruk. "Weghorst startte in alle elf wedstrijden sinds zijn komst en is duidelijk een favoriet van de trainer", stelde het Engelse medium in een analyse. "Maar Ten Hag is meedogenloos genoeg om te herkennen wanneer iets niet werkt. Zijn wissel halverwege hielp zijn team het om te draaien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl