NOS WielrennenAangepast

Molano is net te sterk voor Kooij in de Emiraten, Oomen heeft schouderblad gebroken

Juan Sebastián Molano heeft de vierde etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. Na 174 kilometer koers was de Colombiaan van UAE Emirates de snelste in de massasprint, net voor Olav Kooij.

In de vrijwel vlakke etappe gingen drie mannen al snel op avontuur. De Franse Alex Baudin en de Italiaanse ploeggenoten Samuele Zoccarato en Alessandro Tonelli probeerden aan het peleton te ontsnappen.

Een kunstje dat Mathias Vacek vorig jaar flikte - met succes. Hij was als vroege vluchter het peloton te slim af in de Ronde van VAE.

Sprintetappe

Maar deze vlucht was op voorhand al kansloos, want na een ploegentijdrit en een aankomst bergop, wilden de sprinters hun krachten weer eens meten. Met Dubai Haven in zicht en nog enkele kilometers te gaan, werden de vluchters ingelopen.

Sam Welsford ging de sprint als eerste aan. Kooij van Jumbo-Visma kwam knap naast de Australiër van DSM en leek te gaan winnen, maar op de streep stak Molano onze landgenoot nog net voorbij.

Arvid De Kleijn finishte als vierde, voor Dylan Groenewegen, Danny van Poppel en Marijn van den Berg. Tim Merlier, die nipt de eerste etappe op zijn naam schreef, werd negende.

Oomen breekt schouderblad

Sam Oomen komt voorlopig niet in actie komen voor Jumbo-Visma. De 27-jarige Tilburger heeft een gebroken schouderblad overgehouden aan zijn val in de Ronde van de Algarve, afgelopen week. Daardoor mist de Nederlander volgens zijn ploeg in ieder geval de Tirreno-Adriatico van begin volgende maand.

Aanvankelijk meldde Jumbo-Visma nog dat Oomen geen breuken, maar alleen een kneuzing aan zijn schouder had overgehouden aan de val in de vierde etappe van de Portugese wielerronde. Die dwong de renner op te geven waarna hij voor onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl