NOS Voetbal

Heitinga heeft met Ajax niet getraind op strafschoppen: 'Beste spelers nemen penalty's'

Timber en Heitinga voor return tegen Union: 'Het moet zekers anders'

Ajax kan zich donderdagavond plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. In het karakteristieke Stadion An der alten Försterei is het stugge Union Berlin de tegenstander.

Het was allesbehalve sprankelend wat Ajax vorige week in de eigen Johan Cruijff Arena op de mat legde. Ajax kwam met een doelpuntloos gelijkspel goed weg in de Johan Cruijff Arena (0-0). De ploeg van trainer John Heitinga schoot in de hele wedstrijd geen enkele keer op doel.

Ajax trainde vandaag nog in Amsterdam op De Toekomst. Dat had onder meer te maken met pottenkijkers. "We willen graag nog tactisch trainen en hier is alles open."

Alvarez terug

Er was goed nieuws vanochtend voor Heitinga: Edson Alvarez lijkt fit genoeg om te spelen tegen Union Berlin. De Mexicaan trainde weer mee met de selectie. Heitinga zal donderdag de knoop doorhakken. "Edson is een strijder. Die geeft niet zo maar op."

De afgelopen dagen waren er twijfels over de fitheid de 25-jarige Alvarez, want hij liet zich afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (4-0 winst) wisselen met een pijnlijke schouder.

Edson Alvarez op de training woensdagochtend

De kans bestaat dat Álvarez doorschuift naar het middenveld. Calvin Bassey keert in dat geval terug centraal in de defensie. Heitinga moet op het middenveld mogelijk weer een keuze moeten maken tussen Kenneth Taylor en Davy Klaassen.

"We moeten het anders doen dan vorige week toen we veel de bal hadden maar weinig creëerden", zei de opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. "Dat kan met dezelfde spelers maar ook met andere spelers. We gaan het zien."

Veel informatie

Heitinga zegt dat de wedstrijd in Amsterdam hem veel informatie heeft opgeleverd. Union toonde zich namelijk een onbuigzaam team dat loert op de tegenstoot. "Ze zullen het niet anders doen."

Volgens de trainer moet Ajax het zelf "zeker anders doen". Over de aanpak hult Heitinga zich in nevelen. "Het kan met dezelfde spelers, maar ook met andere spelers..."

Ajax trainde woensdagochtend nog in Amsterdam

Wel geeft Heitinga prijs dat het dynamischer moet. "We moeten de tegenstander dwingen om keuzes te maken."

Verdediger Jurriën Timber laat ook niet het achterste van zijn tong zien. "Er is een plan, maar dat houd ik geheim. We hebben nog wel een aantal meetings, dus we weten niet hoe we het precies gaan doen."

Informatie keeperstrainer

Heitinga heeft Ajax, na het doelpuntloos gelijkspel in Amsterdam, niet voorbereid op strafschoppen in Berlijn: "Ik ben er niet mee bezig geweest. Ik ga ervan uit dat er geen strafschoppen komen. Beste spelers nemen 'm. En de keepers zullen nog informatie krijgen van de keeperstrainer Anton Scheutjens."

Heitinga kijkt uit naar Stadion An der alten Försterei: 'Gaat heksenketel worden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl