Erik ten Hag op het trainingsveld
NOS Voetbal

Ten Hag dineert met en prijst Ferguson in aanloop naar Barca: 'Hij wil helpen'

Als een hoofdtrainer van Manchester United de steun van sir Alex Ferguson krijgt, doet die trainer iets goed. Erik ten Hag en Ferguson werden dinsdagavond gespot in een restaurant. Aan een diner voor twee.

Nog even wat kennis uitwisselen, voordat Ten Hag donderdagavond met Manchester United in de Europa League Barcelona ontvangt. "Indrukwekkend", noemde de Nederlandse oud-trainer van Ajax de kennis van de Schot.

"Ik praat altijd graag met mensen die veel kennis en ervaring hebben", zei Ten Hag op de afsluitende persconferentie. "Ferguson heeft eigenlijk alles wat een goede trainer nodig heeft. En hij is bereid dat met mij te delen. Hij wil helpen, ondersteunen. Aan alles merk je dat Manchester United zijn club is. Hij is betrokken en gunt ons alle succes."

Ten Hag dineert met en prijst Ferguson: 'Hij wil helpen, United is zijn club'

Ferguson zat ruim twintig jaar in de dug-out als hoofdtrainer van United en leidde de club naar grote roem. En de aankomende tegenstander van zijn club, kent 'Fergie' maar al te goed. In 2009 en 2011 verloor United de finale van de Champions League van Barcelona.

Ook dit keer wordt het alles-of-niets voor Manchester, na het 2-2 gelijkspel in Catalonië vorige week. "We maken alleen een kans om verder te komen als we absoluut op ons best zijn. Er mag niks misgaan...", schat Ten Hag in.

Het strijdplan heeft Ten Hag wel klaar. En dat is net even anders dan vorige week. "Wat we anders gaan doen, zien jullie morgen op het veld. Wij willen prijzen pakken. Het gaat ons niet om de complimenten die we krijgen voor ons spel. We moeten blijven onthouden dat we elke dag onszelf willen verbeteren."

Zondag finale League Cup

Prijzen pakken dus, en dat kan Manchester United nog doen in vier competities. De Europa League, de Engelse competitie - al staat United momenteel derde op vijf punten van koploper Arsenal - en de FA Cup.

Antony (midden) terug op het trainingsveld

Komende zondag kan United de eerste hoofdprijs binnenhalen: op Wembley treft het Newcastle United in de finale van de League Cup. "Tegen Newcastle kunnen we inderdaad een prijs winnen", vervolgt Ten Hag.

"En tegen Barcelona nog niet. Uiteraard gaat het om het winnen van prijzen, maar vooralsnog ligt bij ons de focus op de eerstvolgende wedstrijd. En die is tegen Barcelona. Daarna kijken we wel verder. We leven van wedstrijd tot wedstrijd met als doel steeds net iets beter te voetballen dan in het voorgaande duel."

Ter inspiratie bezochten in de afgelopen dagen al enkele grote oud-spelers de training van United. Rio Ferdinand liet maandag zijn gezicht zien en deelde wat knuffels uit. Een dag voor de wedstrijd tegen Barcelona was Robin van Persie ter plaatse. Voor onder meer een innige begroeting met Tyrell Malacia en een onderonsje met Wout Weghorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl