In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vuilnisophalers Rotterdam ruimen stad op na staking van bijna een week

In Rotterdam zijn de vuilnisophalers vanochtend weer aan het werk gegaan om de stad op te ruimen.

De afgelopen zes dagen hebben de afvalophalers en stadsreinigers van Stadsbeheer gestaakt voor betere arbeidsvoorwaarden. Na een dagenlange opstapeling van vuilniszakken, rondzwervend afval en volle containers, werken zij samen om de rotzooi op te ruimen.

Het is zo'n troep, dit gaat wel een paar dagen duren, denk ik.

Raymundo Bond, Stadsbeheer Rotterdam

"Zelfs kantoorpersoneel steekt de handen uit de mouwen om bij te springen", zegt teamleider Raymundo Bond van Stadsbeheer tegen Omroep Rijnmond. "We gaan als een grote colonne functioneren om het grote puin als eerste op te ruimen. Dat is de hoofdmissie vandaag."

Een collega van Bond was het afgelopen weekend in het centrum van Rotterdam. "Het is echt een puinhoop", zegt hij. "Overal afvalzakken naast containers, zwerfvuil en volle marktterreinen. Mijn hart huilt, zo wil ik Rotterdam niet zien."

Ook Bond heeft moeite met de aanblik. "Het is ons echt een doorn in het oog. We zijn dagelijks hard bezig om de stad zo mooi en schoon mogelijk te houden. Als je dit ziet, is het wel even slikken. We gaan ons best doen om Rotterdam weer schoon te krijgen", vertelt hij aan Rijnmond:

Vuilnisophalers ruimen Rotterdam weer op na staking

In Amsterdam staakt de stadsreiniging vandaag voor de tweede dag. Ook daar stapelt het afval zich op.

In een poging om het stukje achter het Nationaal Monument op de Dam schoon te houden, heeft de ondernemersvereniging daar een grote container geplaatst. Winkeliers en restauranthouders kunnen twee keer per dag afval bij de container kwijt.

Morgen leggen vuilnisophalers in diverse plaatsen in Brabant en Limburg het werk neer. Onder meer in Maastricht, Meerssen en Valkenburg wordt na carnaval geen afval opgehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl