Max Verstappen
NOS Sport

Laureus Award: Verstappen in de slag met Messi, Mbappé, Nadal, Duplantis en Curry

Max Verstappen, Annemiek van Vleuten en Diede de Groot zijn net als vorig jaar genomineerd voor de Laureus Award, de belangrijkste onderscheiding in de sportwereld.

Verstappen neemt het in de categorie Sportman van het Jaar op tegen onder meer de voetballers Lionel Messi en Kylian Mbappé, tennisser Rafael Nadal, basketballer Stephen Curry en polsstokhoogspringer Mondo Duplantis.

Vorig jaar was Verstappen niet alleen genomineerd, maar kreeg hij de Laureus Award ook daadwerkelijk uitgereikt. Hij liet toen onder meer Novak Djokovic, atleet Eliud Kipchoge en American footballer Tom Brady achter zich.

Comeback van het jaar

Wielrenster Van Vleuten maakt kans in de categorie Comeback van het Jaar. Opmerkelijk genoeg krijgt ze de nominatie niet voor haar wereldtitel in Australië toen ze met een gebroken elleboog reed. Laureus draagt haar voor omdat ze met maagproblemen aan de Tour de France begon en de ronde toch wist te winnen.

Andere genomineerden voor hun comeback zijn onder meer golfer Tiger Woods en voetballer Christian Eriksen. De Deen werd in 2021 tijdens het Europees kampioenschap getroffen door een hartstilstand. Vorig jaar keerde hij terug op het veld.

Annemiek van Vleuten in haar regenboogtrui tijdens de Ronde van Romandië

Diede de Groot sleepte opnieuw een nominatie in de wacht voor de beste sporter met een beperking. De rolstoeltennisster won de afgelopen twee jaar alle grandslamtoernooien.

Ook bondscoach Sarina Wiegman maakt met haar ploeg kans op een Laureus Award. De Engelse voetbalsters zijn vanwege hun EK-titel genomineerd voor de beste ploeg. Ze nemen het onder meer op tegen de Argentijnse voetbalmannen, Real Madrid en Red Bull, de renstal van Max Verstappen.

Voor de beste sportvrouw in 2023 zijn de genomineerden voetbalster Alexia Putellas, tennisster Iga Swiatek, zwemster Katie Ledecky, skiester Makaela Shiffrin en de atleten Shelly-Ann Fraser-Pryce en Sydney McLaughlin-Levrone.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl