Michelle Dekker in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse Scuol op 14 januari 2023.
NOS Sport

Snowboardster Dekker, nog vierde bij de Spelen, strandt bij WK al in kwalificaties

Michelle Dekker heeft zich op de WK in het Georgische Bakoerjani niet weten te plaatsen voor de achtste finales van de parallelreuzenslalom. De 26-jarige Nederlandse, vierde op de Olympische Spelen in Peking, klokte in de kwalificatie de achttiende tijd.

Ze kwam daarmee twee plaatsen tekort. Het goud ging verrassend naar de Japanse Tsubaki Miki.

Slechte eerste run

Een slechte eerste run op de rode piste deed Dekker de das om. Ze werd slechts 19de op 3,59 van de Oostenrijkse Claudia Riegler, na twee runs de snelste op de rode piste.

Op de snellere blauwe piste maakte de Zoetermeerse wel wat goed. Ze klokte de dertiende tijd van het hele veld in haar tweede, maar dat was niet voldoende voor de achtste finales. Het gaatje met de zestiende plek was uiteindelijk nog aanzienlijk: 0,87.

In december stuntte Dekker nog met haar eerste wereldbekerzege op de parallelreuzenslalom in het Italiaanse Carezza. Op de WK was ze nooit verder gekomen dan een twaalfde plaats in 2019.

Snowboardster Dekker stunt met wereldbekerzege

De Oostenrijkse Daniela Ulbing, wereldkampioene in 2017 en tweede bij de Olympische Spelen in Peking, was de snelste in de kwalificaties en bereikte ook de finale. Daarin legde ze het echter af tegen de Japanse Miki.

De pas 19-jarige Miki had in de wereldbeker nog maar een podiumplek op haar naam staan. De ervaren Oostenrijkse ging echter halverwege onderuit. Op die manier had Miki in de kwartfinales ook al afgerekend met Julie Zogg, de leidster in de wereldbeker.

Tsubaki Miki bij de Olympische Winterspelen in Peking.

Olympisch kampioene Ester Ledecká deed niet mee. Het Tsjechische multitalent, dat ook olympisch kampioen werd in het alpineskiën, brak haar sleutelbeen in de zomer en moest twee keer geopereerd worden. Dit seizoen is ze nog niet in actie gekomen.

Wereldtitel Kwiatkowski

Bij de mannen pakte Oskar Kwiatkowski de wereldtitel. De Pool, die ook aan de leiding gaat in de wereldbekerstrijd, bleef in de spannende finale de Zwitser Dario Caviezel net voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl