Geen brons voor Dekker na verrassende prestatie op parallelreuzenslalom

Snowboardster Michelle Dekker heeft geen bronzen medaille weten te pakken op de parallelreuzenslalom. In haar run om het brons tegen Gloria Kotnik gleed ze onderuit. Dekker eindigt op de vierde plaats, een verrassende prestatie, aangezien zij van NOC*NSF aanvankelijk niet naar Peking mocht.

In Dekkers halve finale-run tegen de latere winnaar van olympisch goud, Ester Ledecka, nam de Nederlandse risico en gleed ze ook onderuit. In de kwartfinales bleef Michelle Dekker de Oostenrijkse Julia Dujmovits gemakkelijk voor. Dujmovits ging al snel naar de grond. In haar achtste finale-run wist Dekker Sofiya Nadyrshina uit Rusland met 0,03 seconde nipt voor te blijven.

Dertiende tijd in kwalificatie

Dekker begon haar racedag op de Winterspelen in Peking vanochtend goed. Door een opgetelde tijd na twee runs van 1:28.73 eindigde ze als dertiende in de kwalificatieronde en daarmee verzekerde ze zich van startplek in de achtste finales.

Bekijk hier de reactie van Michelle Dekker en haar eerdere runs:

Dat de 25-jarige Dekker erbij is in Peking was al een kleine verrassing. Ze voldeed in eerste instantie niet aan de eisen van NOC*NSF om mee te doen aan de Winterspelen. Maar de sportkoepel besloot kort voor de Spelen om haar op basis van "meerdere bijzondere omstandigheden" toch af te vaardigen.

Derde deelname

De snowboardster doet voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen. Bij de Spelen van Sotsji in 2014 haalde ze met een 22ste plaats de achtste finales niet. Vier jaar later in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang greep ze met één honderdste van een seconde naast een plek in de achtste finales en werd ze zeventiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl