Anthony Blinken bij het regeringsvliegtuig (archieffoto)
NOS Nieuws

Wekdienst 19/2: Blinken bezoekt rampgebied Turkije • Duitse oorlogsfilm Bafta-favoriet

Goedemorgen! De Amerikaanse Buitenlandminister Anthony Blinken brengt een bezoek aan het zuidoosten van Turkije en de Amsterdamse burgemeester Halsema staat in de Nicolaasbasiliek een korte toespraak stil bij de slachtoffers van de aardbevingen. In Londen maakt de oorlogsfilm Im Westen nichts Neues kans op een Bafta Award.

Het weer: vandaag is het eerst bewolkt met enige tijd regen. In de loop van de dag wordt het droger en op sommige plekken breekt dan ook de zon door. Het waait wel stevig, bij een temperatuur van zo'n 8 tot 10 graden.

Weerkaart 19 februari

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken bezoekt het zuidoosten van Turkije, dat zwaar is getroffen door de recente aardbevingen. Hij bekijkt het reddingswerk en bezoekt de luchtmachtbasis van de VS in Incirlik.
  • De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema houdt een korte toespraak in de Nicolaasbasiliek in haar stad, tijdens een viering die is opgedragen aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.
  • De Duitse oorlogsfilm Im Westen nichts Neues is de grote favoriet bij de uitreiking van de Bafta's in Londen. De Netflix-film maakt in veertien categorieën kans op de belangrijke Britse filmprijs.
  • In Rotterdam staan Daniil Medvedev en Jannik Sinner in de finale van het ABN Amro-tennistoernooi. De wedstrijd is live te volgen op NOS.nl, via de NOS-app en op NPO 1.

Wat heb je gemist?

De leider van de protesten in Paramaribo heeft zich gemeld bij de politie in de Surinaamse hoofdstad. Stephano Biervliet werd gezocht vanwege het antiregeringsprotest dat vrijdag uitliep op de bestorming van het parlementsgebouw. Demonstranten richtten daarbij vernielingen aan, stichtten brand en plunderden winkels.

Biervliet zegt dat hij niets met de ongeregeldheden te maken heeft. Volgens hem zonderde een groep waarmee hij geen contact had zich af om naar het parlementsgebouw te gaan.

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Dit weekend was de aftrap van het carnaval in Limburg, Brabant en op meerdere plekken boven de grote rivieren, zoals in Wallegat (Naarden) en Sassendonk (Zwolle).

Zo zagen de feesten eruit:

'Carnaval is broederschap, gezelschap en samenzijn. En bier!'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl