NOS Sport

Woods maakt excuses voor 'grapje tussen vrienden' met tampon op de golfbaan

De terugkeer van Tiger Woods op de PGA Tour na zeven maanden afwezigheid is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Maar niet om een reden die de golflegende zelf voor ogen zal hebben gehad.

De 47-jarige Woods moest zich op het Genesis Invitational in Los Angeles excuseren voor een grap die niet bij iedereen in de smaak viel. De vijftienvoudig majorwinnaar gaf op de baan een tampon aan collega Justin Thomas.

Bij de negende hole sloegen de goed bevriende Woods en Thomas kort na elkaar af. Woods sloeg de bal verder dan Thomas en gaf zijn collega plagend een tampon. Thomas gooide die snel op de grond, waarna de twee mannen amicaal lachend van de baan liepen.

Woods maakt 'grapje tussen vrienden' met tampon op de golfbaan

Het incident was duidelijk te zien op televisie en op sociale media werd de grap door velen als smakeloos en seksistisch beschouwd. Vrijdag, een dag na het voorval, bood Woods zijn excuses aan.

"Ik wilde gewoon lol maken, maar het is duidelijk dat het niet zo overkomt", aldus Woods, toen hij ernaar gevraagd werd. "Als ik iemand gekwetst heb, dan was dat niet mijn bedoeling. Het waren slechts twee vrienden die een grapje maakten."

Tiger Woods stopt de tampon in de hand van Justin Thomas

"Maar nogmaals: als ik iemand op enige wijze beledigd heb, dan spijt me dat. Het was niet mijn intentie. We halen op de baan heel vaak zulke grapjes uit. Maar kennelijk is het ditmaal niet zo overgekomen."

Homa leidt, Woods haalt waarschijnlijk cut

Woods staat na twee dagen op een gedeelde zestigste plaats met één slag boven par. Door invallende duisternis hebben nog niet alle spelers hun tweede ronde kunnen voltooien, maar waarschijnlijk is zijn score voldoende om de cut te halen.

Halverwege de Genisis Invitational gaat Max Homa aan de leiding. De 32-jarige Amerikaan noteerde een score van tien onder par.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl