Tiger Woods
NOS Sport

Woods stelt rentree nog even uit en wordt gastheer bij eigen golftoernooi

Tiger Woods heeft zich afgemeld voor de Hero World Challenge, het golftoernooi op de Bahama's waarvan hijzelf de gastheer is. De vijftienvoudig majorwinnaar heeft een peesplaatontsteking in zijn voet.

"Na overleg met mijn doktoren en trainers heb ik besloten me deze week terug te trekken en me te concentreren op mijn hostingtaken", licht Woods toe. "Mijn plan is nog steeds om deel te nemen aan The Match en het PNC Championship in december."

De 46-jarige Woods kampt nog steeds met de naweeën van een zwaar auto-ongeluk begin vorig jaar, waarna chirurgen zouden hebben gevreesd dat het rechterbeen van de golfer vanwege de vele breuken zou moeten worden geamputeerd.

Helikopterbeelden tonen autowrak Woods na eenzijdig ongeluk

Woods keerde wonderwel terug op de baan, maar hij werkt een zeer beperkt schema af. Dit jaar speelde hij slechts drie toernooien en inmiddels is hij afgezakt naar de 1.277ste plek op de wereldranglijst.

Bonus van 15 miljoen

Desondanks verdiende Woods 15 miljoen dollar aan zijn optredens, een bonus die hij kreeg als beste speler van het Player Impact Program. Via dat klassement worden golfers beloond die een positieve invloed uitoefenen op de uitstraling van de PGA Tour.

Woods zou zijn rentree maken in de Hero World Challenge, die vooral bedoeld is om geld voor zijn liefdadigheidsinstelling in te zamelen. De Amerikaan speelde in juli op het Brits Open voor het laatst.

Op het invitatietoernooi op de baan van Albany komen de toptienspelers Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Jon Rahm, Collin Morikawa en Justin Thomas in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl