Tadej Pogacar
NOS Wielrennen

Pogacar is ook op zijn derde koersdag van het jaar niet te kloppen

Tadej Pogacar blijft op een score van 100 procent staan. Op zijn derde koersdag van het wielerjaar boekte hij zijn derde zege. De Sloveen van UAE Team Emirates was in de tweede etappe van de Ronde van Andalusië de sterkste van een groep vol kopstukken.

De pittige rit over 156 kilometer kende een paar veelbelovende vluchtpogingen, maar uiteindelijk bleef een groep van negen toppers over: Mikel Landa, Carlos Rodríguez, Santiago Buitrago, Matej Mohoric, Dylan Teuns, Enric Mas, Lorenzo Rota, Georg Zimmermann en geletruidrager Pogacar.

Keienweggetje

De slotkilometer naar Alcalá la Real ging steil omhoog over een schitterend keienweggetje. De Spanjaard Mas, die tijdens de eerste dag door materiaalpech werd teruggeworpen, sloop weg en alleen Pogacar kon reageren. De tweevoudig Tour-winnaar plaatste vervolgens een versnelling en maakte het karwei vakkundig af.

Daarmee kwam de zegereeks van Pogacar feitelijk op vijf te staan: hij sloot het vorige seizoen immers af met twee zeges, onder andere in de Ronde van Lombardije.

Mas kon op vier seconden achterstand nog net beslag leggen op de tweede plaats. Net voor Buitrago, de Colombiaan die in het algemeen klassement tweede staat, op 48 seconden van Pogacar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl