(VLNR) Gregory Rusland (NPS), Chan Santokhi (VHP), Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo (PL) in 2020 met het regeerakkoord.
NOS Nieuws

Groene partij NPS stapt per direct uit Surinaamse coalitie

De Nationale Partij Suriname (NPS) is vandaag uit de regeringscoalitie gestapt. Dat zei NPS-voorzitter Gregory Rusland op een persconferentie. Dit heeft geen directe gevolgen voor de regering, omdat de twee grootste partijen nog een meerderheid vormen.

De opgestapte sociaaldemocratische partij was weinig betrokken bij regeringsbesluiten. Veel beslissingen werden door president Santokhi (VHP) en vicepresident Brunswijk (ABOP) genomen zonder de coalitiepartner te raadplegen, meldt nieuwswebsite Starnieuws.

De coalitie bestaat zonder NPS nog uit de VHP en ABOP/PL, die een samenvoeging is van twee partijen. De sociaal-liberalistische partij, de VHP van Santokhi, is de grootste partij en heeft de belangrijkste posten zoals het presidentschap, Buitenlandse Zaken en Financiën.

De tweede partij binnen de coalitie, de ABOP van Ronnie Brunswijk, kreeg invloedrijke posten zoals Natuurlijke Hulpbronnen en Justitie en Politie. De NPS had de posten Onderwijs, Wetenschap & Cultuur en Ruimtelijke Ordening en Milieu, maar stelt deze weer ter beschikking aan de president.

De NPS gaat verder als zelfstandige fractie in de Nationale Assemblee, het parlement van Suriname.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl