Dejan Stankovic
NOS Voetbal

Stankovic maakt inhaalrace van 'zijn' Inter op Napoli vrijwel onmogelijk

Hij was er bijna tien jaar in dienst, speelde ruim 200 wedstrijden voor de 'Nerazzurri' en won er in 2010 de Champions League. Maar maandagavond maakte Sampdoria-trainer Dejan Stankovic de inhaalrace van 'zijn' Internazionale op koploper Napoli vrijwel onmogelijk.

In Genua hield degradatiekandidaat Sampdoria de nummer twee van de Italiaanse competitie op 0-0. Daardoor is het gat tussen Inter en Napoli nu vijftien punten.

De stand in de Serie A na speelronde 22

Stankovic beleefde de grootste successen uit zijn spelerscarrière bij Internazionale. Als teamgenoot van Wesley Sneijder onder José Mourinho won de Serviër onder meer de Champions League, de wereldbeker en in totaal vijf landstitels.

Het zal Stankovic pijn gedaan hebben, dat juist zijn club het toch al bijna onoverbrugbare gat tussen Inter en Napoli nog groter heeft gemaakt. Al had het er wat geluk voor nodig, zeker in de eerste helft. Want de kansen van Inter waren flink.

Vier Nederlanders in actie

In de spits bij Sampdoria rende Sam Lammers de longen uit zijn lijf. Na een half uur probeerde hij het met een fraai hakje, maar hij zat flink in de tang bij landgenoot Stefan de Vrij en diens collega's in de Inter-defensie. Lammers' werklust leverde geen goal op, maar bij zijn wissel wel een dikke knuffel van Stankovic.

Waar De Vrij en later invaller Denzel Dumfries de boel dicht probeerden te houden voor Inter, deed Bram Nuytinck dat voor Sampdoria. Geen makkelijke taak tegen Lautaro Martínez, Edin Dzeko en Romelu Lukaku. Maar Nuytinck slaagde met vlag en wimpel, de drie grote namen scoorden niet.

  • Pro Shots
    Stefan de Vrij probeert een voorzet te blokken
  • Pro Shots
    Romelu Lukaku in duel met Bram Nuytinck
  • Pro Shots
    Lammers en De Vrij duelleren om de bal

Lukaku, die na blessureleed voor het eerst in een maand weer eens in de basis begon, viel vooral op door de uitbrander die hij ploeggenoot Nicolò Barella gaf. Met geheven vinger en flinke woorden wees hij Barella terecht. De sfeer is weleens beter geweest bij Inter, dat een wonder nodig heeft, wil het nog de landstitel binnenhalen.

Vlak voor tijd leek Inter dan toch nog te winnen. Hakan Çalhanoglu telde 'm al, toen hij de bal tien minuten voor tijd naar de verre hoek krulde. Maar zijn schot suisde naast. In de allerlaatste seconden belandde een knal van Francesco Acerbi nog op de lat.

Zo bleef het 0-0 en werd het gat met Napoli weer twee punten groter, waardoor Inter het de Napolitanen wel erg makkelijk maakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl