Zlatan Ibrahimovic zat voor het eerst dit seizoen op de bank bij AC Milan

Ibrahimovic na maanden blessureleed weer op de bank, zwalkend AC Milan wint meteen

Of er een causaal verband bestaat, is natuurlijk gissen. Maar bij de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic in de wedstrijdselectie heeft AC Milan voor het eerst sinds een maand weer eens gewonnen.

Met Ibrahimovic 90 minuten op de bank was Milan thuis met 1-0 te sterk voor Torino. Daarmee kwam er een eind aan een serie van zeven duels zonder overwinning.

Ibrahimovic onderging in mei een knieoperatie en kwam sindsdien niet meer in actie. Er werd door sommigen gevreesd voor het einde van zijn carrière, maar de rentree van de 41-jarige Zweed is toch echt aanstaande.

Giroud kopt raak

Torino, waar Perr Schuurs centraal achterin de hele wedstrijd speelde en een gele kaart ontving, kreeg aanvankelijk de beste kansen. Maar het enige doelpunt viel aan de andere kant. AC Milan-spits Olivier Giroud kopte binnen uit een voorzet van Theo Hernández.

Olivier Giroud (rechts) werd de matchwinner voor AC MIlan

Omdat het tot de laatste minuut spannend bleef, durfde Milan-trainer Stefano Pioli het nog niet aan om Ibrahimovic speeltijd te geven. Mogelijk maakt de lange spits volgende week zijn rentree als Milan op bezoek gaat bij Monza.

Ibrahimovic moet dinsdag het duel met Tottenham Hotspur sowieso aan zich voorbij laten gaan. Milan schreef de spits vanwege zijn slepende blessure niet in voor de Champions League.

Op 4 januari had Milan voor het laatst weten te winnen. Vervolgens werd de ploeg uitgeschakeld door Torino in de Coppa Italia, moest het de supercup aan Internazionale laten en leverden vijf competitieduels slechts twee punten op.

Als Ibrahimovic straks zijn rentree kan maken, dan lijkt een tweede plek in de Serie A het hoogst haalbare. Napoli heeft namelijk vijftien punten voorsprong op de titelverdediger en speelde bovendien een duel minder.

De stand in de Serie A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl