NOS Sport

Oud-winnaar Wawrinka door op ABN Amro Open, routinier Gasquet verrast Carreño Busta

Wawrinka verslaat Boeblik in eerste ronde ABN Amro Open

Stan Wawrinka heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het ABN Amro Open. De Zwitser, die het toernooi in 2015 won, was te sterk voor Aleksandr Boeblik, de mondiale nummer 50 (7-6, 6-4).

De 37-jarige Wawrinka, die op dit moment 130ste op de wereldranglijst staat, liet regelmatig zien dat hij nog steeds uitstekend kan tennissen. In de eerste set kon Boeblik nog genoeg tegenstand bieden en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin kwam de Kazach eerst nog op voorsprong, maar uiteindelijk trok Wawrinka aan het langste eind.

In de tweede set ging het Wawrinka een stuk makkelijker af. Hij had aan één break voldoende en kon zich eenvoudig richting de tweede ronde tennissen.

In de laatste partij van de dag was Grégoire Barrère te sterk voor David Goffin (6-0, 7-6).

Verrassing

Het toernooi was eerder op maandag al met een verrassing van start gegaan. De taaie routinier Richard Gasquet, inmiddels de mondiale nummer 45, rekende in Ahoy af met de Spanjaard Pablo Carreño Busta (16), die als nummer zeven geplaatst was: 2-6, 7-6 (2), 6-2.

Richard Gasquet

De Bulgaar Grigor Dimitrov, die in 2018 de finale van Roger Federer verloor, bereikte eerder op maandag ook de tweede ronde. Hij versloeg de Russische qualifier Aslan Karatsev met 6-1, 6-3.

Wawrinka en Gasquet treffen elkaar in de volgende ronde. De tegenstanders van Dimitrov en Barrère worden dinsdag bekend.

Gasquet

De 36-jarige Gasquet leverde in zijn partij tegen Carreño Busta door een haperende eerste opslag de eerste game in. Hij leek zich te herstellen, maar gaf even later de zevende game op love weg aan de degelijke en secure Spanjaard.

In de tweede set ging het steeds beter lopen bij Gasquet. Hij kwam met een paar knappe punten van 2-4 op 5-4 en sleepte er met een geweldige tiebreak een derde set uit. Carreño Busta kwam niet onder de druk uit, vond niet langer de lijnen en liet zich in de beslissende set omverblazen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl