NOS Sport

'Van jonge jongen tot man': Tsitsipas voor zevende keer op ABN Amro Open

'Van jonge jongen tot man': Tsitsipas voor zevende keer op ABN Amro Open

Als zeventienjarige tennisser maakte Stefanos Tsitsipas voor het eerst zijn opwachting bij het ABN Amro Open. Inmiddels staat hij voor zijn zevende deelname aan het toernooi in Rotterdam.

De inmiddels 24-jarige Griek denkt met genoegen terug aan zijn debuut op het Nederlandse ATP-toernooi. "Ik mocht hier tegen Tsonga spelen, die het toernooi uiteindelijk won. Dat was een heel mooie eerste ervaring. Nu zijn we zeven jaar verder en ben ik als eerste geplaatst."

"Dat geeft wel aan hoe ik me heb ontwikkeld van jonge jongen tot man", gaat Tsitsipas verder. "Zo mag ik mezelf nu wel noemen."

Zweet en tranen

Tsitsipas, de afgelopen jaren opgeklommen tot de derde plaats op de ATP-ranglijst, merkt dat hij door de jaren heen niet alleen sportief maar ook persoonlijk progressie heeft geboekt. "Het is een lange weg geweest", kijkt hij terug.

2017: Stefanos Tsitsipas in Rotterdam

"Het was zwaar. Ik heb hard gewerkt om jaar na jaar beter te worden, om uiteindelijk een van de hoogstgeplaatste spelers hier te worden. Dat heeft veel zweet en tranen gekost", vertelt de Griek. "Ik ben blij dat ik zo gegroeid ben. Ook qua karakter ben ik gegroeid."

Hij vertelt zich "fantastisch" te voelen op de tennisbaan. "Ik raak meer gehecht aan de sport, ik hou er steeds meer van", legt Tsitsipas uit. "Dat is iets waar ik jarenlang naar verlangde."

Tsitsipas na 'lange, zware weg' nummer drie van de wereld: 'Zweet en tranen gekost'

"Je hebt periodes in het jaar dat je niet zo'n zin hebt om te spelen, dat je lichaam heel gespannen is", laat de verliezend finalist van de Australian Open weten. "Je hebt last van spanning, omdat je zoveel wedstrijden moet spelen in een jaar. Maar nu sta ik met plezier op de baan."

Geïnspireerd door jongere generatie

Tsitsipas legt uit dat hij opkijkt naar de jongere tennissers die in opkomst zijn. "Zij inspireren me om zoals zij te worden en de passie terug te vinden die ik in me heb. Daar ben ik dankbaar voor."

In de eerste ronde van het ABN Amro Open treft Tsitsipas de Fin Emil Ruusuvuori, de nummer 52 van de wereld. Als het aan de Griek ligt, wordt zondag zijn foto toegevoegd aan het scherm met toernooiwinnaars. "Dat zou een mooi gezicht zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl