NOS Voetbal

Hoe verder bij Twente zonder Jans en Streuer? 'Ze moeten helemaal opnieuw beginnen'

'FC Twente moet helemaal opnieuw beginnen'

Zit de nieuwe trainer van FC Twente aan tafel bij Studio Voetbal? "Ik zit hier niet voor een sollicitatie", zegt NEC-coach Rogier Meijer. "Dat is niet aan de orde nu." Meijer heeft een aflopend contract bij NEC. Eind februari staat een tweede gesprek gepland tussen club en trainer over contractverlenging.

Bij FC Twente kwam zondagavond verrassend een vacature. Ron Jans maakte bekend te stoppen als trainer van de Tukkers. "Ik wil genieten, een goede opa, vader en vriend zijn", gaf hij als uitleg. "Ik heb denk ik nog driehonderd boeken die ik gekocht heb die nog geopend moeten worden."

Jans vertrekt bij Twente en is toe aan vrije tijd: 'Wil goede opa, vader en vriend zijn'

In het kielzog van Jans besloot ook technisch directeur Jan Streuer te vertrekken. Beiden waren sinds 2020 werkzaam bij de club uit Enschede en zorgden voor een opmerkelijke revival, met afgelopen seizoen de vierde plaats als eindklassering en momenteel de vijfde positie.

"De wisselwerking tussen die twee was cruciaal", zegt Ibrahim Afellay. "De club was op sterven na dood. Met beperkte middelen hebben ze een team met transferwaarde op het veld gezet. Ik wens de mensen die instappen een prettige wedstrijd." Pierre van Hooijdonk: "Het was een heel succesvolle twee-eenheid."

Bij het vertrek van Jans en Streuer blijft het niet bij Twente. De club zoekt ook al een opvolger voor algemeen directeur Paul van der Kraan. "Ze moeten helemaal opnieuw beginnen", zegt Jeroen Stekelenburg. "Ik raad aan te beginnen bij het zoeken naar een algemeen directeur."

Afellay tipt Steijn

Afellay heeft wel een idee voor een nieuwe trainer: "Maurice Steijn, als je ziet wat hij bij Sparta teweeg heeft gebracht." De 49-jarige Steijn, wiens zoon Sem bij Twente onder contract staat, bezet met Sparta momenteel de zesde plaats.

Steijn nieuwe trainer Twente? 'Fantastisch werk geleverd bij Sparta'

Pierre van Hooijdonk heeft vanwege negatieve ervaringen met Steijn als coach van NAC zijn bedenkingen: "De ranglijst zegt niet alles. Je kan ook goede resultaten hebben door goede spelers. Hij heeft bij Sparta wel goede spelers."

"Steijn heeft fantastisch werk geleverd bij Sparta", refereert Meijer aan het feit dat Sparta zich onder Steijn vanuit een hopeloze positie handhaafde in de eredivisie. "Nu doet hij het ook uitstekend. Maar als je nu bij Twente komt, heb je grote schoenen te vullen. Welke trainer past daarbij?"

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Eindsignaal over Cor Lems (door Frank Heinen) en De Muurligger door Hugo Borst over de actie voor Turkije door Fortuna Sittard. Check ook wat Rogier Meijer te zeggen heeft over Oussama Tannane.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl